plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte do fašírok kapustu a upečte ich v rúre: Sú fantastické, šťavnaté a rozplývajú sa na jazyku!

Perfektný recept z youtube na šťavnaté fašírky s kapustou z rúry. Doslova sa rozplývajú na jazyku a sú ešte chutnejšie, ako tie klasické!

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

250 g kapusty

1 vajce

10 g soli

3 g čierneho mletého korenia

tvrdý syr 200 g

Postup:

Kapustu si nakrájame najemno a pridáme ju k mletému mäsu spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.

Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a dobre premiešame. 

Z tejto hmoty potom rukami tvarujeme fašírky alebo guľky, ktoré ukladáme vedľa seba do vymastenej zapekacej misy. 

Prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 25 minút, potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte asi na 15 minút pri tej istej teplote. 

Hotovo. Servírujeme so šalátom alebo s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa

70 g cibule

10 g petržlenovej vňate

1 vajce

10 g soli

3 g čierneho korenia

3 g sušeného cesnaku

30 g strúhanky

300 g tagliatelle cestovín

Na omáčku:

250 ml smotany na varenie

soľ

2 g muškátového orieška

15 g hladkej múky

20 g horčice

250 ml vody

50 g parmezánu

Postup:

Mleté mäso si zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekanou vňaťou, vajíčkom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, strúhanku a všetko dobre vymiešame. 

Na dno jenskej misy naukladáme tagliatelle, na ne uložíme guľky, ktoré si vyformujeme z mäsovej hmoty a zalejeme smotanovou omáčkou, ktorú si pripravíme spojením smotany na varenie s ostatnými surovinami na omáčku.

Pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Nakoniec môžeme posypať nasekanou vňaťkou a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes