Tieto fašírky sú skutočne fantastické a to hlavne vďaka tajnej prísade, ktorú do nich pridávam – huby. Vďaka hubám sú úžasne šťavnaté a také chutné, že si určite pridáte. Navyše, omáčka je vskutku luxusná, podobná ako pri plnenej paprike, no ešte krémovejšia a pritom úplne jednoduchá.
Potrebujeme:
450 g mletého mäsa – ideálne bravčového
300 g húb (najlepšie šampiňónov alebo dubákov)
80 g strúhaného syra
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
175 g uvarenej ryže
160 ml vody
2 paradajky
200 g paradajkového pretlaku
3 lyžice hladkej múky
5 lyžíc kyslej smtoany
1 lyžičku kôpru
1 lyžičku cukru
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno a rovnako aj šampiňóny. Preložíme do mixéra a rozmixujeme na pyré. Mäso zmiešame s touto zmesou, pridáme aj ryžu, pretlačený cesnak. Soľ, korenie, kôpor, ryžu, soľ a syr. Premiešame a zo zmesi formujeme mokrými rukami ejdnotlivé fašírky. Uložíme ich na pekáč.
Nakrájané paradajky zmiešame s pretlakom, cukrom a smotanou. Múku rozmiešame v troche vody a pridáme do tejto zmesi.
Omáčku nalejeme na fašírky, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. 20 minút pred koncom pečenia alobal zložíme a necháme zapiecť zvrchu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom