Šťavnaté fašírky na plechu s fantastickou omáčkou: Pridajte do mäsa aj jednu špeciálnu prísadu a keď ochutnáte výsledok, inak ich už robiť nebudete!

Tieto fašírky sú skutočne fantastické a to hlavne vďaka tajnej prísade, ktorú do nich pridávam.

Tieto fašírky sú skutočne fantastické a to hlavne vďaka tajnej prísade, ktorú do nich pridávam – huby. Vďaka hubám sú úžasne šťavnaté a také chutné, že si určite pridáte. Navyše, omáčka je vskutku luxusná, podobná ako pri plnenej paprike, no ešte krémovejšia a pritom úplne jednoduchá.

Potrebujeme:

450 g mletého mäsa – ideálne bravčového

300 g húb (najlepšie šampiňónov alebo dubákov)

80 g strúhaného syra

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

...

1 cibuľu

175 g uvarenej ryže

160 ml vody

2 paradajky

200 g paradajkového pretlaku

3 lyžice hladkej múky

5 lyžíc kyslej smtoany

1 lyžičku kôpru

1 lyžičku cukru

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a rovnako aj šampiňóny. Preložíme do mixéra a rozmixujeme na pyré. Mäso zmiešame s touto zmesou, pridáme aj ryžu, pretlačený cesnak. Soľ, korenie, kôpor, ryžu, soľ a syr. Premiešame a zo zmesi formujeme mokrými rukami ejdnotlivé fašírky. Uložíme ich na pekáč.

Nakrájané paradajky zmiešame s pretlakom, cukrom a smotanou. Múku rozmiešame v troche vody a pridáme do tejto zmesi.

Omáčku nalejeme na fašírky, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. 20 minút pred koncom pečenia alobal zložíme a necháme zapiecť zvrchu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom