plny-hrniec_transparent_negativ.png

Štavnaté cuketové toasty

Cuketa sa dá pripraviť na množstvo skvelých spôsobov. Vedeli ste však, že ju pokjne môžete použiť namiesto pečiva? Pripravte si skvelý cuketový toast, ktorý môžete napliť vašimi obľúbenými prísadami.  Určite však stojí za to vyskúšať verziu s hermelínom, ktorý v kombinácii s cuketou vytvára skutočnú delikatesu.

Potrebujeme:

2 stredne veľké cukety

150 g šunky nakrájanej na plátky

150 g hermelínu nakrájaný na plátky

1 vajce

2 lyžice hladkej múky

50 g strúhanky

1 lyžicu masla

Čerstvú bazalku

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Cuketu nakrájame na hrubšie plátky, ktoré ochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Medzi 2 plátky cukety vložíme šunku a hermelín ako do klasického toastu. Do každého toastu prídame aj niekoľko lístkov čerstvej bazalky.

Pripravíme si trojobal. V jednej miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, do druhej nasypeme múku a do tretej strúhanku. Toasty obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Obalené toasty vypražíme na masle z oboch strán dozlatista.

Podávame s čerstvou zeleninou a obľúbeným dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ichkoche

Najlepšie recepty na dnes