Šťavnaté bravčové plátky na francúzsky spôsob!

Výborný obed alebo večera z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté bravčové plátky v chutnom kabátiku z majonézy, cibuľky a syra.

Výborný obed alebo večera z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté bravčové plátky v chutnom kabátiku z majonézy, cibuľky a syra.

Potrebujeme:

500 g bravčového káre nakrájaného na plátky

3 ks cibule

200 g majonézy

200-300 g tvrdého syra

Soľ, čierne mleté korenie

...

Voliteľné:

Paradajky, zelené bylinky

Postup:

Bravčové plátky hrubé približne 1 cm rozklepeme na pracovnej doske (odporúčame klepať pod plastovou fóliou). Mäso okoreníme a osolíme.

Naklepané mäso preložíme na plech vymastený maslom. Na mäso uložíme cibuľu nakrájanú na polkruhy. Potom navrstvíme majonézu a plech s mäskom vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút, potom posypeme syrom a dáme ešte na približne 15 minút zapiecť.

Podávame s obľúbenou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cooklove