Také jednoduché a také chutné: Šťavnaté bravčové mäsko z rúry so smotanovo-syrovou omáčkou!

Chutný a rýchly kompletný obed z pekáča. 

 

 

Táto pochúťka je hotová za 40 minút, ktorú si podľa tohto receptu z youtube pripravíte veľmi jednoducho.

Potrebujeme:

700 g bravčových plátkov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g zemiakov

1 cibuľu

soľ

čierne mleté korenie

1 ČL horčice

2 PL kyslej smotany

2 PL majonézy

130 g tvrdého syra

rastlinný olej

Postup:

Bravčové mäso si nakrájame na plátky.

 

 

Bravčové plátky si rozložíme vedľa seba.

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Naklepeme tĺčikom na mäso.

 

 

Osolíme, okoreníme a odložíme nabok.

Zemiaky si ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Vyžmýkame, vložíme do misy a osolíme.

Pekáč si potrieme olejom.

Navrstvíme strúhané zemiaky.

Na ne poukladáme prúžky cibule a navrch uložíme plátky mäsa.

 

 

Na hrubom strúhadle si nastrúhame syr.

Zmiešame ho s horčicou, smotanou a majonézou.

Vymiešame a rovnomerne natrieme na mäso.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.

Hotovo.

 

 

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay