Dokonalé pečené kuriatko podľa tohto receptu zkanálu Melissa Mir nadchne celú rodinu a inak ho už ani robiť nebudete.
Mäsko ostane šťavnaté a koža krásne upečená dozlatista!
Potrebujeme:
Množstvo jednotlivých surovín si prispôsobte podľa chuti.
1 kura (prípadne podľa počtu osôb)
majonézu
paradajkovú pastu
Ďalej:
soľ
čierne korenie
olej
Postup:
Kura si dobre umyjeme, odstránime konce krídel, krk a očistíme ho.
Potom ho prerežeme na polovicu a ak obsahuje drobky, vyberieme ich.
Z drobkov si môžete pripraviť výborný domáci vývar.
Do misy pridáme olej, soľ, čierne korenie prípadne iné koreniny podľa chuti.
Premiešame a každý kus kuracieho mäsa obalíme v tejto zmesi.
Kuracie časti ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Do každého urobíme ostrým nožom pár rýchlych zárezov.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 250 °C.
Čas pečenia je asi 20 minút, kým vrch trochu nezhnedne.
Prípadne sa riaďte podľa svojej rúry.
Vyberieme z rúry.
Teraz mäso potrieme majonézou, ktorú sme si predtým zmiešali s paradajkovou pastou.
Každý kus mäsa dôkladne potrieme, aby bol majonézou úplne pokrytý.
Znížime teplotu na 180 °C.
Pečieme ešte 40 minút dozlatista.
Po uplynutí tejto doby necháme kura trochu vychladnúť a môžeme ho servírovať s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: