Tajomstvo extra jemného a šťavnatého bravčového mäsa: Toto je hotová delikatesa!

Vrelo odporúčame vyskúšať tento recept. 

Je to unikátny spôsob prípravy bravčového mäsa tak, aby si zachovalo jemnú a šťavnatú chuť!

 

 

Na toto jedlo z retete-usoare budete potrebovať len pár surovín a výsledok je fantastický.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

asi 5 kg bravčového mäsa (ideálne pliecko alebo stehno s kožou a pekným mastným okrajom)

soľ podľa chuti

100 ml vody

300 ml

500 ml piva

Postup:

 

 

Bravčové mäso si umyte a osušte papierovými utierkami z oboch strán.

Na vrchu mäsa urobte malé zárezy, aby sa odstránil z mäsa počas pečenia prebytočný tuk.

Posypte mäso dôkladne soľou a dobre ju vmasírujte.

Bavčové mäso vyžaduje veľa soli.

Nasoľte ho aj z opačnej strany a potom položte na pekáč s grilovacou mriežkou, na ktorú umiestnime mäso.

Vložíme ho do studenej rúry a potom nastavíme teplotu na 180 °C. 

Doba pečenia závisí od množstva mäsa.

Na 1 kg mäsa to trvá asi 1 hodinu v rúre.

 

 

Po 1 hodine vyberte mäso von, nalejte 1 pohár vody a vráťte do rúry.

Po 2 hodinách mäso vyberieme a otočíme opačnou stranou dolu.

V prípade potreby ho podlejte vodou a ďalej pečte pri teplote 180 °C.

Po 3 hodinách a 30 minútach vyberte a znova otočte tak, aby kôrka smerovala nahor.

Mäso zalejte pivom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka a vráťte do rúry.

V miske zmiešajte 3 lyžice soli so 100 ml vody a dobre premiešajte.

Po 4 hodinách a 30 minútach vyberte mäso z rúry.

 

 

Teraz namažte zmesou soli a vody.

Vráťte ho do rúry a nastavte teplotu na 220 °C.

 

 

Pečte ešte 15 minút. 

Teraz hotové mäso vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť. 

Mäso nakrájajte na plátky a ihneď podávajte. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn