Prekvapte rodinu chutným obedom: Nikto si nemyslel, že varenie môže byť také jednoduché!

Jednoduchý recept na bravčovú panenku, ktorá sa výborne hodí na slávnostný obed.

Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a získate to najšťavnatejšie mäso, aké ste kedy ochutnali.

 

 

Zapekaná panenka so slaninou a syrom podľa jednoduchého receptu z youtube kanála schnelle Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

1 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL mletej červenej papriky

1/3 ČL tymianu

1/3 ČL soli

1/3 ČL mletého čierneho korenia

rastlinný olej

4-5 šampiňónov

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

soľ

tymian

50 g tvrdého syra

6-8 plátkov slaniny

5-6 zemiakov

soľ

mletú červenú papriku

mleté čierne korenie

3 PL olivového oleja

Postup:

Na začiatku rozkrojíme panenku pozdĺžne na polovicu.

Do menšej misky pridáme cesnak, mletú papriku, tymian, soľ, čierne korenie.

Lyžičkou premiešame.

 

 

Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky.

Mäso posypeme zmesou korenín z oboch strán.

 

 

Nakrájanú cibuľu osmažíme na naolejovanej panvici, pridáme šampiňóny.

Dobre premiešame.

Pridáme roztlačený strúčik cesnaku, soľ, tymian.

Za miešania smažíme 5 minút.

 

 

Osmažené šampiňóny nasypeme do misky a tvrdý syr nakrájame na plátky.

Dva kúsky alobalu preložíme cez seba do tvaru kríža.

Na vrch prekryjeme papierom na pečenie.

 

 

Na papier naukladáme vedľa seba plátky slaniny a cez ňu položíme mäso.

Do mäsa lyžicou nanesieme šampiňónovú zmes.

Poukladáme plátky syra a prekryjeme slaninou (viď video).

 

 

Panenku zabalíme do papiera, konce preložíme.

Potom ju zabalíme do alobalu.

Zemiaky nakrájame na plátky, vložíme ich do misy.

Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, olej.

Všetko spolu premiešame lyžicou.

 

 

Panenku vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potom pridáme zemiaky.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Zemiaky vyberieme, mäso rozbalíme.

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.

 

 

Jemné mäsko servírujeme spolu so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay