Ak si chcete pripraviť zásobu vitamínov na zimu, spracujte si šťaveľ podľa tohto jednoduchého receptu z youtube. Zachová si všetky užitočné vlastnosti a príprava je veľmi jednoduchá!
Postup:
Šťaveľ si dôkladne umyjeme a potom ho ostrým nožom nasekáme na malé kúsky. Stonky môžete, ale nemusíte použiť, je to na vás (sú tiež kyslé).
TIP: Spolu so šťaveľom môžeme do pohárov pridať aj kôpor, či jarnú cibuľku.
Zaváraninové poháre si sterilizujeme a naplníme nasekaným šťaveľom.
Šťaveľ dobre natlačíme do pohárov, aby sa ho tam zmestilo čo najviac.
Teraz obsah pohárov zalejeme obyčajnou studenou vodou – ak pochybujete o kvalite vody, môžete ju prevariť, ochladiť a potom zaliať.
Teraz stačí už len poháre uzavrieť viečkom a skladovať na tmavom v chladnom mieste.
V priebehu času šťaveľ zmení farbu, ale všetky vitamíny ostanú zachované.
Video návod: