Starý rakúsky recept, ktorý každého šokuje: Lacný a chutný dezert!

Elegantná rakúska čokoládovo-ovocná roláda, ktorá si vás okamžite podmaní.

Chutí neskutočne a vyzerá neodolateľne.

 

 

Neodolateľná čokoládovo-ovocná delikatesa podľa receptu z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.

...

Potrebujeme:

450 g mrazených čerešní

300 g mrazených čučoriedok

50 g tmavej čokolády

4-5 vajec

štipku soli

80 g kryštálového cukru

30 ml rastlinného oleja

100 g hladkej múky

1 ČL vanilkového cukru

1 ČL prášku do pečiva

50 g vlašských orechov

100 g tmavej čokolády

20 ml smotany na šľahanie

Postup:

Na plech vystlaný papierom na pečenie naukladáme mrazené čerešne a čučoriedky.

Potom na jemno nastrúhame čokoládu.

 

 

Do misiek oddelíme vaječný bielok a žĺtok.

Bielky v miske posolíme a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

Krém šľaháme 7 minút.

Do zmesi po jednom pridávame žĺtky a šľaháme.

 

 

Potom pridáme olej a vyšľaháme.

V sitku zmiešame múku s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom.

Preosejeme do zmesi.

 

 

Cesto zamiešame špachtľou.

Nanesieme na ovocie na plechu a rovnomerne rozotrieme.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na tvrdej podložke nožom nasekáme orechy.

Upečené cesto prekryjeme papierom na pečenie, plech preklopíme.

Odstránime papier.

 

 

Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera.

Necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli roztopíme v miske čokoládu, pridáme smotanu, nasekané orechy.

Dobre zamiešame.

 

 

Vychladnuté cesto potrieme čokoládovou zmesou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay