Elegantná rakúska čokoládovo-ovocná roláda, ktorá si vás okamžite podmaní.
Chutí neskutočne a vyzerá neodolateľne.
Neodolateľná čokoládovo-ovocná delikatesa podľa receptu z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.
Potrebujeme:
450 g mrazených čerešní
300 g mrazených čučoriedok
50 g tmavej čokolády
4-5 vajec
štipku soli
80 g kryštálového cukru
30 ml rastlinného oleja
100 g hladkej múky
1 ČL vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
50 g vlašských orechov
100 g tmavej čokolády
20 ml smotany na šľahanie
Postup:
Na plech vystlaný papierom na pečenie naukladáme mrazené čerešne a čučoriedky.
Potom na jemno nastrúhame čokoládu.
Do misiek oddelíme vaječný bielok a žĺtok.
Bielky v miske posolíme a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridávame cukor.
Krém šľaháme 7 minút.
Do zmesi po jednom pridávame žĺtky a šľaháme.
Potom pridáme olej a vyšľaháme.
V sitku zmiešame múku s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom.
Preosejeme do zmesi.
Cesto zamiešame špachtľou.
Nanesieme na ovocie na plechu a rovnomerne rozotrieme.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme orechy.
Upečené cesto prekryjeme papierom na pečenie, plech preklopíme.
Odstránime papier.
Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera.
Necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli roztopíme v miske čokoládu, pridáme smotanu, nasekané orechy.
Dobre zamiešame.
Vychladnuté cesto potrieme čokoládovou zmesou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU