Starý recept na lahodný koláč: Zabudnutý recept z minulosti!

Tento recept je neuveriteľne jednoduchý na prípravu, výdatný a mimoriadne chutný.

Famózna chuť, ktorá vás doslova prekvapí.

 

 

Aj preto, aký je lahodný a jemný sa mu v niektorých knihách hovorilo „Milionársky koláč“.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výnimočný recept z youtube kanála Einfache Rezepte na jemný maslový koláčik.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

20 g čerstvého droždia

3 PL hladkej múky

2 PL kryštálového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

2 vajcia

štipku soli

125 g masla

470 g hladkej múky

olej

Na maslovú zmes:

50 g masla

125 g kryštálového cukru

2 PL hnedého cukru

Postup:

Do misky nadrobíme droždie, pridáme vlažné mlieko, múku, cukor.

 

 

Metličkou premiešame.

Misku prekryjeme fóliou.

Necháme 10-15 minút kysnúť.

 

 

Do menšieho hrnca vložíme mäkké maslo.

Za stáleho miešania ho roztopíme.

Z misky s kváskom odstránime fóliu a vložíme ho do nádoby.

 

 

Do misky s kváskom pridáme múku, roztopené maslo (nesmie byť horúce), vajcia, soľ, esenciu.

Vymiesime hladké cesto.

Nádobu s cestom prekryjeme fóliou.

Necháme ho kysnúť 30 minút na teplom mieste.

 

 

Dno formy na pečenie dôkladne vymastíme zmäknutým maslom.

Posypeme múkou.

Nakysnuté cesto vložíme do formy.

 

 

Ruky si naolejujeme rastlinným olejom, cesto rukami roztiahneme po celej ploche.

Prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

Do misky s cukrom pridáme zmäknuté maslo a vareškou zamiešame.

 

 

Naolejovaným opakom varechy spravíme v ceste dierky.

Do dierok vložíme maslovú zmes.

 

 

Nakoniec koláč posypeme cukrom, vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixbay
Foto: tjn