Starodávny recept na jablkový mrežovník: 30 minút a rozvoniava celá kuchyňa – nikdy sa neomrzí!

Výborný koláč z maslového cesta, šťavnatých jabĺk a škorice - vynikajúci starý recept, ktorý sa nikdy neomrzí.

Výborný koláč z maslového cesta, šťavnatých jabĺk a škorice – vynikajúci starý recept, ktorý sa nikdy neomrzí.

Postup:

400 g múka polohrubá

1 bal. prášok do pečiva

150 g práškový cukor

štipka soľ

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

110 g masla

1000 g jablká

šťava z 1 citróna

škorica

Postup:

Na doske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vajcia a maslo, vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti, jednu väčšiu a jednu menšiu.

Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme na plech.

Očistené jablká nastrúhame, vmiešame do nich citrónovú šťavu a škoricu a uložíme na plech.

Navrch poukladáme mriežky, ktoré sme ušúľali z menšej polovice cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 25-30 minút a potom už môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)