Netreba ani gram mäsa a naje sa celá rodina: Starodávne zemiakové pagáčiky len z dvoch prísad, klenot našej starkej!

K polievke, s nátierkou, šunkou, alebo pokojne aj so sladkým džemom. Túto pochúťku vykúzlite len z dvoch prísad - zemiaky a múka. Ak chcete na slano, pridajte špetku soli, ak na sladko, potrite po upečení džemom. Výborné k polievkam, omáčkam, alebo len tak. :-)

K polievke, s nátierkou, šunkou, alebo pokojne aj so sladkým džemom. Túto pochúťku vykúzlite len z dvoch prísad – zemiaky a múka. Ak chcete na slano, pridajte špetku soli, ak na sladko, potrite po upečení džemom. Výborné k polievkam, omáčkam, alebo len tak. :-)

Potrebujeme:

Asi 20 stredné veľkých zemiakov
Hladká múka
Trochu soli – ak robíte na sladko, soľ môžete vynechať
Olej na snaženie – naša starká smažila nasucho na platni a potom potierala ešte teplé masťou, ja smažím na oleji

Postup:

Zemiaky v šupke si uvaríme v osolenej vode. Keď sú uvarené ošúpeme ich a popučíme na kašu a trochu osolíme.
Pridáme toľko múky,aby sa urobilo cesto. Múky nesmie byť ani málo,ani moc.cesto si vyvaľkáme na 5 cm nie úplne natenko. Pohárikom si vykrajujeme kolieska,ktoré dáme na rozpálený olej a opečieme do zlatova. Ak sa vám nechce vykrajovať, tak cesto len natrhajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)