Tento recept na šuhajdy v našej rodine kraľuje už 60 rokov.
Sú vynikajúce a na prípravu skutočne jednoduché.
Recept sme vždy robili len od oka, podľa približných inštrukcií z maminho zápisníka.
Vďaka pani Helene však môžem pridať aj presné pomery surovín.
Potrebujeme:
Čokoláda:
1 bal. (stužený tuk) Cera
200 g kr. cukor
1 bal. (krabička) puding BB
1 PL kakao
1 KL cukor vanilkový
trocha rumu
Plnka:
mlieko 200 ml (alebo voda)
150 g cukor práškový
1 bal piškóty detské (alebo 3 bal. maslových sušienok)
100 g mleté orechy
trocha rumu
Postup:
Najprv pripravujem náplň:
Do uvareného mlieka/vody pridáme a premiešame cukor.
Pridáme aj mleté orechy a nadrvené piškóty alebo keksy.
Pridávame v množstve, aby bola vyhovujúca stredne hustá plnka.
Ochutíme trochu rumom.
Prípadne môžete namiesto rumu použiť rumovú arómu.
Čokoláda:
Na miernom ohni roztopíme stužený tuk.
Primiešavame cukor, BB puding a vanilkový cukor.
Nakoniec pridáme trochu rumu, alebo rumovú arómu.
Pripravíme si papierové košíky.
Na dno košíkov dávame čokoládovú polevu.
Na polevu dáme plnku.
A plnku zalejeme opäť čokoládovou polevou.
Necháme v chlade tuhnúť.
Polostuhnutú polevu môžeme prizdobiť podľa vlastnej fantázie.
Ak plnku do šuhájd pripravíme s vodou, sú vhodné aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)