Keď je doma kapusta, iné fašírky nerobím: Starodávne kapustky s mletým mäsom, pripravené za minútku – celej rodine sa zbiehajú slinky!

Výborný recept na fašírky z kapusty, mletého mäsa a ryže, ktoré u nás doma môžeme jesť pokojne aj každý druhý deň. Fašírky sú veľmi šťavnaté, sýte a pritom na prípravu nepotrebujete vôbec veľa mäsa. Recept je veľmi starý, robila ho už moja prababka. 

Výborný recept na fašírky z kapusty, mletého mäsa a ryže, ktoré u nás doma môžeme jesť pokojne aj každý druhý deň. Fašírky sú veľmi šťavnaté, sýte a pritom na prípravu nepotrebujete vôbec veľa mäsa. Recept je veľmi starý, robila ho už moja prababka.

Potrebujeme:

kapusta – 500 g.

mleté ​​mäso – 250 g (môže byť hydinové aj bravčové)

cibuľa – 2 ks

soľ

olej alebo masť  – na vyprážanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

ryža – 70 g (stačí, ak je ryža uvarená len na polovicu)

vajcia – 3 ks

múka hladká – 2 – 3 lyžice

syr – 150 g

Postup:

Kapustu nastrúhame najemno, pridáme soľ a cibuľku, ktorú sme si vopred nakrájali nadrobno a osmažili na oleji dozlatista.

Pridáme mleté mäso, ryžu, vajcia, múku a strúhaný syr.

Vymiešame jednotnú hmotu, z ktorej morkými rukami formujeme jednotlivé fašírky. Fašírky môžete vyprážať na oleji, alebo piecť v rúre v mise vymastenej rastlinným olejom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)