Výborný recept na fašírky z kapusty, mletého mäsa a ryže, ktoré u nás doma môžeme jesť pokojne aj každý druhý deň. Fašírky sú veľmi šťavnaté, sýte a pritom na prípravu nepotrebujete vôbec veľa mäsa. Recept je veľmi starý, robila ho už moja prababka.
Potrebujeme:
kapusta – 500 g.
mleté mäso – 250 g (môže byť hydinové aj bravčové)
cibuľa – 2 ks
soľ
olej alebo masť – na vyprážanie
ryža – 70 g (stačí, ak je ryža uvarená len na polovicu)
vajcia – 3 ks
múka hladká – 2 – 3 lyžice
syr – 150 g
Postup:
Kapustu nastrúhame najemno, pridáme soľ a cibuľku, ktorú sme si vopred nakrájali nadrobno a osmažili na oleji dozlatista.
Pridáme mleté mäso, ryžu, vajcia, múku a strúhaný syr.
Vymiešame jednotnú hmotu, z ktorej morkými rukami formujeme jednotlivé fašírky. Fašírky môžete vyprážať na oleji, alebo piecť v rúre v mise vymastenej rastlinným olejom.
Prajeme vám dobú chuť! :-)