Najdokonalešie maslové cesto na štrúdľu podľa starého receptu: VYTLAČTE si ho a pripnite na chladničku!

Na tento recept na štrúdľu podľa pani Márie Samkovej nedám dopustiť. Tento recept je starý a je na sklené horčicové poháre, odmerala som tak 2 dl je pohár.

 

Potrebujeme:

1 horčicový pohár = 200 ml

3 horčicové poháre hl, múka špec.

3/4 pohára vlažné mlieko,

1 PL ocot

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

1/2 balíčka prášok do pečiva

1 maslo

Postup:

 

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. V miske všetky prísady spracujeme na jednotné cesto.

Cesto je dôležité nechať odpočnúť aj 2-3 hod.

Potom cesto rozdelíme na 3 diely.

Plnka: postruhané jablká so škoricou, alebo makom, podľa chute.

Navrstvíme na rozvaĺkané cesto, zavinieme a potrieme vajíčkom.

 

Pečieme pri 180-200 st. 30-35 minút.

Po upečení potrieme maslom a poprášime cukrom.

 

Prajeme vám dobrú chuť!