Na tento recept na štrúdľu podľa pani Márie Samkovej nedám dopustiť. Tento recept je starý a je na sklené horčicové poháre, odmerala som tak 2 dl je pohár.
Potrebujeme:
1 horčicový pohár = 200 ml
3 horčicové poháre hl, múka špec.
3/4 pohára vlažné mlieko,
1 PL ocot
štipka soli
1/2 balíčka prášok do pečiva
1 maslo
Postup:
Príprava cesta je veľmi jednoduchá. V miske všetky prísady spracujeme na jednotné cesto.
Cesto je dôležité nechať odpočnúť aj 2-3 hod.
Potom cesto rozdelíme na 3 diely.
Plnka: postruhané jablká so škoricou, alebo makom, podľa chute.
Navrstvíme na rozvaĺkané cesto, zavinieme a potrieme vajíčkom.
Pečieme pri 180-200 st. 30-35 minút.
Po upečení potrieme maslom a poprášime cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!