Strapaté „Bambino“ pagáčiky, namiesto klasických jednohubiek: Vyskúšala som ich raz, keď som čakala návštevu, odvtedy sú na stole každý týždeň!

Výborný tip na pohostenie pre vašich drahých. Dajte im tieto plnené pagáčiky a uvidíte, ako rýchlo sa po nich zapráši!

Výborný tip na pohostenie pre vašich drahých. Dajte im tieto plnené pagáčiky a uvidíte, ako rýchlo sa po nich zapráši!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g masla

2 žĺtky

300 ml kyslej smotany

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Náplň:

200 g Bambina

150 g pomazánkového masla

150 g najemno nastrúhaného syra

Soľ, kvapka citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku

Na obaľovanie:

200 g syra

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotné cesto, to zabalíme do fólie a dáme aspoň na 20-30 minút odležať do chladničky (ideálne na hodinu).

V inej miske si zmiešame všetky prísady na náplň a tiež odložíme do chladničky.

Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a vykrajujeme kolieska, dobre sa s ním rpacuje, takže to pôjde od ruky.

Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme piecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Hotové kolieska necháme vychladnúť a potom plníme náplňou – spájame vždy dva kusy. Potom každý takto naplnený pagáčik obalíme v najemno nastrúhanom syre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)