Bohato vám stačí len tento jeden recept: Mäkučké cesto z jogurtu na všetky druhy pečiva, na ktoré si len spomeniete!

Vynikajúce cesto bez vajec, ktoré je perfektné na slané aj sladké domáce pečivo. Jednoducho, už nemusíte hľadať rôzne recepty, stačí vám poznať tento jeden. Z jedného cesta tak môžete vykúzliť mnohé obľúbené sladké aj slané recepty.

1 hrnček = 250 ml

Potrebujeme:

1 hrnček bieleho jogurtu

½ šálky oleja

10 g sušeného droždia

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu cukru

3 šálky hladkej múky

(množstvo cukru a soli môžeme obmieňať podľa toho, či ide o slané alebo sladké pečivo)

Postup:

Jogurt zmiešame s olejom, pridáme soľ, cukor, a postupne aj múku s droždím. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať 30 minút. Cesto by malo mať vláčnu štruktúru a bude sa s ním dobre pracovať.

Naplníme ľubovoľnou náplňou, alebo pečieme ako pizzu s obľúbenou oblohou. Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár