plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí pridať vodu: Odhalenie tajomstva flexibilnej a elastickej rolky!

Úžasný recept na jemnú krémovú rolku, ktorá je vďaka pridaniu vody do cesta elastická a netrhá sa.

Chutná delikatesa, ktorá si nájde miesto aj na vašom stole.

 

 

Výnimočný recept na najlahodnejšiu roládu z youtube kanála [Еда без Труда] Ольга Мирошниченко.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 stredné vajcia (C1)

štipku soli

štipku vanilínu

150 g kryštálového cukru (6 PL)

4 PL vody (45 g)

100 g múky (5 PL)

Na impregnáciu:

60 ml vody

1 PL citrónovej šťavy (alebo 1/3 ČL kyseliny citrónovej)

1 PL práškového cukru

Na krém:

3 bielky

150 g kryštálového cukru (6 PL)

štipku kyseliny citrónovej

štipku vanilkového cukru (voliteľné)

Na polevu a posyp:

20 g tmavej čokolády

20 g bielej čokolády

20 g nasekaných orechov

Postup:

Do dvoch mís rozdelíme bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme mixérom.

 

 

Pridáme soľ a vanilín.

Počas šľahania pridáme v dvoch alebo troch dávkach 75 g cukru.

 

 

Bielky šľaháme pri strednej alebo vysokej rýchlosti cca 2-4 minúty.

Do misky so žĺtkami pridáme cukor a vyšľaháme ich rovnakým spôsobom ako bielky.

 

 

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme v dvoch dávkach vodu a metličkou premiešame.

Do zmesi na dvakrát preosejeme múku a jemne premiešame metličkou.

 

 

Do zmesi jemne vmiešame vyšľahané bielky.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

 

 

Rúru predhrejeme na 200°C.

Vložíme plech s cestom a pečieme 8-12 minút do zlatista.

 

 

Cesto vyberieme z plechu, prekryjeme mierne navlhčenou utierkou a necháme vychladnúť asi 10-20 minút.

Do rajnice na sporáku nalejeme vodu.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu, cukor a premiešame.

Zmes privedieme do varu, potom varíme jednu minútu, prelejeme do misky a necháme vychladnúť.

 

 

Do misky s bielkami pridáme cukor.

Potom pridáme kyselinu citrónovú a metličkou vymiešame.

 

 

Misku s bielkami položíme na vodný kúpeľ.

Mixérom šľaháme do mäkka asi 10 minút.

 

 

Potom misku zložíme z kúpeľa a šľaháme ďalšie 2-3 minúty.

Z vychladnutého cesta odstránime papier a potrieme zmesou vody, citrónovej šťavy a cukru.

 

 

Potom cesto potrieme krémom a zrolujeme.

Roládu zabalíme do papiera na pečenie a vložíme na dve hodiny do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme rolku z chladničky a odrežeme okraje.

Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou a nasekanými orechmi.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes