plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí pridať ocot a všetci vaši známi si budú pýtať recept!

Chutné, šťavnaté a jemné bravčové rebrá pečené v rúre, z ktorých sa budú každému zbiehať sliny v ústach.

Bravčové rebrá pripravené podľa nášho receptu sú chutnejšie ako z reštaurácie.

 

 

Výnimočný recept na jemné pečené bravčové rebierka z youtube kanála Fleisch Rezepte.

Postup:

1 kg bravčových rebier

soľ

mleté čierne korenie

olivový olej

150 g zázvoru

5-8 strúčikov cesnaku

1 ČL čili vločiek

1 ČL zrniek čierneho korenia

5 kusov anízu

80 ml medu (1/3 šálky)

1 PL sójovej omáčky

1 PL bieleho balzamikového octu

2 PL hnedého balzamikového octu

300 ml kuracieho vývaru (1 a 1/4 šálky)

1 pór

 

 

Postup:

Rebrá nakrájame na tvrdej podložke.

Z oboch strán ich posolíme a posypeme čiernym korením.

 

 

Na panvici zohrejeme olivový olej.

Vložíme rebierka a osmažíme ich z každej strany do zlatista.

 

 

Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Potom nakrájame cesnak na tenké kolieska.

 

 

Zázvor s cesnakom pridáme do panvice s rebrami.

Mäso posypeme čili vločkami.

 

 

Potom pridáme aníz a zrnká čierneho korenia.

Pridáme med a premiešame.

 

 

Pridáme biely a hnedý balzamikový ocot.

Potom nalejeme sójovú omáčku a zamiešame.

 

 

Ďalej nalejeme kurací vývar (odkaz na recept nájdete v popise pod videom) a premiešame.

Pór nakrájame na polovičné plátky, vložíme do panvice a jemne zamiešame.

 

 

Panvicu vložíme do predhriatej rúry.

Mäso pečieme 50 minút pri teplote 200°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Rebierka otočíme každých 15-20 minút, aby sme sa uistili, že sa opečú rovnomerne zo všetkých strán.

Upečené bravčové rebrá servírujeme s čerstvým chlebom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes