plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí nasypať múku do vriacej vody a vytvarovať cesto: Je to delikatesa!

Vyskúšajte tieto originálne a veľmi lahodné pirohy.

Cesto je hotové raz dva a toto jedlo chutí naozaj skvele.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu, ktorý nájdete na YouTube kanáli Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

Potrebujeme:

600 ml vody

2 PL oleja + 1 PL oleja na potretie cesta

1 ČL soli

2 šálky hladkej múky (objem 200 ml)

 

 

Na plnku:

1 misku odtučneného tvarohu

1 malú cibuľu

nasekanú petržlenovú vňať

čili papričku (voliteľné)

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu a necháme ju zovrieť. 

 

 

Keď sa už objavujú bublinky, pridáme olej, soľ a nasypeme múku. 

Miešame, kým sa hmota nespojí a nevznikne kompaktné cesto. 

Cesto preložíme na pracovnú dosku a necháme vychladnúť.

 

 

Na cesto si vylejeme lyžicu oleja a potrieme ho. 

Zapracujeme ho po dobu 1 – 2 minút.

Následne ho odložíme do misky, prikryjeme bavlnenou handrou a necháme odpočívať 5 minút. 

Do samostatnej misky si vložíme odtučnený tvaroh a zmiešame ho so všetkými surovinami určenými na plnku. 

 

 

Z cesta si vyformujeme približne rovnako veľké guľôčky.

 

 

Tie následne roztlačíme na placku a naplníme plnkou. 

 

 

Plnku si môžete meniť podľa chuti a vznikne vám vždy trochu iné jedlo.

 

 

Vytvarujeme pirohy, ktoré vysmážame na panvici, do ktorej sme si naliali olej a nechali rozhorúčiť.

 

 

Vysmažíme ich z oboch strán dozlatista a môžeme podávať.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes