plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí nastrúhať zemiaky: Pripravte si obed, ktorý poteší každého!

Pripravte si doma zapekané zemiaky s parmezánom spolu s fantastickým šalátom.

Rýchla a lacná večera, ktorú si zamiluje celá rodina.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Frische Rezepte na zapekané zemiaky.

Potrebujeme:

800 g zemiakov

3 cibule

olivový olej

100 g parmezánu

2 vajcia

2 ČL soli

Na šalát:

2 paradajky

1 uhorku

150-200 g papriky

jarnú cibuľku

150 g feta syra

50-60 ml olivového oleja

1 strúčik cesnaku

provensálske byliny

šťavu z 1/2 citróna

soľ

Postup:

Ošúpané zemiaky namočíme do vody.

Potom ich nastrúhame, vložíme do misy.

Po okraj zalejeme vodou, aby sme sa zbavili škrobu.

 

 

Nakrájame cibuľu, vložíme ju na panvicu, zalejeme olejom, premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a smažíme 7-10 minút.

Parmezán nastrúhame najemno.

 

 

Z nastrúhaných zemiakov vytlačíme vodu a preložíme ich do čistej misy.

K zemiakom pridáme usmaženú cibuľu, vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ.

Dobre premiešame.

 

 

Sklenenú formu na pečenie potrieme olejom, vložíme zemiakovú zmes.

Dáme ju piecť do rúry na 50 minút pri teplote 180°C.

Počas pečenia si pripravíme šalát.

 

 

Paradajky nakrájame na kocky a vložíme ich do misky.

Uhorku prekrojíme na polovicu.

Nakrájame na tenšie plátky a tiež vložíme do misky.

 

 

Z papriky vyberieme jadierka, nakrájame na plátky a vložíme do misky.

Potom pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

 

 

Nakoniec pridáme vidličkou roztlačený feta syr.

Do pohára nalejeme olej, pridáme roztlačený cesnak, provensálske byliny, citrónovú šťavu, soľ.

Lyžičkou dobre premiešame.

 

 

Olejovou zmesou polejeme zeleninu so syrom a dôkladne premiešame.

Zapekané zemiaky necháme vychladnúť a môžeme ich servírovať spolu s lahodným šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes