plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí nastrúhať cuketu, zemiak a pridať pár ingrediencií: Takúto pochúťku som ešte nevaril!

Slaný zeleninový koláč s jemnou omáčkou ako lákavá večera.

Rýchle, zdravé a chutné jedlo z cukety, zemiakov a pár bežných ingrediencií.

 

 

Famózny zeleninový koláč podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

3 cukety

soľ

3 zemiaky

4 vajcia

120 ml slnečnicového oleja

1 šálku hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

petržlenovú vňať

3 jarné cibuľky

sušený kôpor

mletú papriku

olivový olej

150 g mozzarelly

Na omáčku:

2 PL gréckeho jogurtu

2 PL majonézy

cesnak

kôpor

Postup:

Z cukety odstránime konce a nastrúhame na strúhadle.

Vložíme ju do misky a pridáme soľ.

Premiešame necháme 10 minút lúhovať.

 

 

Nastrúhame zemiaky, vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu.

Vložíme ich do čistej misy.

Do veľkej misy pridáme vajcia, slnečnicový olej a metličkou rozšľaháme.

 

 

Potom pridáme múku, prášok do pečiva a miešame, kým nezmiznú hrudky.

Z cukety vytlačíme šťavu, vložíme ju do vajíčkovej zmesi.

Pridáme nastrúhané zemiaky.

Lyžicou dobre premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme nasekanú vňať, na krúžky nakrájanú cibuľku, mletú papriku, kôpor, soľ.

Dôkladne zamiešame.

Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme a rozotrieme olivový olej.

 

 

Potom na plech nanesieme zeleninovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

Mozzarellové guličky nakrájame na polovicu.

Naukladáme ich na vrch cesta.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.

Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme jogurt, majonézu, pretlačený cesnak, nasekaný kôpor a lyžicou dobre zamiešame.

 

 

Vynikajúci slaný koláč podávame s chutnou omáčkou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes