Stačí len uvariť a zaliať omáčkou: Najlepšie krémové zemiaky s maslom a kôprom!

630 0

Zemiaky sú asi najbežnejšou surovinou, ktorú máme doma a používame ju hádam každý deň. Vďaka tomuto receptu ich premeníte na nevídanú pochúťku!

Potrebujeme:

1 – 1,5 kg mladých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných

1,5 šálky smotany na šľahanie

Hrsť nadrobno nasekaného kôrpu

½ veľkej cibule

¼ šálky zmäknutého masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Kým sa zemiaky uvaria, na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľku a krátko osmažíme na panvici. Pridáme kôpor, dobre premiešame a nakoniec prilejeme aj smotanu. Privedieme do varu a potom zložíme z plameňa.

  

Keď sú zemiaky mäkké, scedíme a necháme mierne vychladnúť. Potom ich preložíme späť do hrnca a zalejeme omáčkou. Premiešame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: claudiascookbook

Témy:


Pridajte svoj komentár