Ak máte chuť na skutočne dobré jedlo z kuracie mäsa, ktoré navyše prirpavíte rýchlo a úplne jednoducho, ste na správnom mieste.
Potrebujeme:
5 ks kuracích pŕs
125 g taveného alebo smotanového syra
100-150 g čerstvého špenátu
Soľ a čierne mleté korenie
Olej
1-2 ks paradajok nakrájaných na kolieska
Postup:
Špenát umyjeme a vložíme do vriacej vody, povaríme len 1-2 minúty, potom okamžite scedíme a hneď ochladíme studenou vodou. Po ochladení vymačkáme zo špenátu vodu, premiešame so syrom a ochutíme soľou a korením.
Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Osolíme a na vrchu urobíme hlbší zárez – vznikne nám akési vrecko, do ktorého navrstvíme syrovú náplň. Prikryjeme 1-3 plátkami paradajok.
Preložíme na plech vymastený olejom a každý kúsok pokvapkáme trochou olivového oleja. Na vrch môžeme uložiť 1 vetvičku byliniek.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov 25-30 stupňov.
Podávame so šalátom alebo prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lepszysmak