plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí naliať JOGURT do vriacej vody, pridať múku a ráno už netreba chodiť do obchodu: Skoro NIKTO to nepozná!

Stačí naliať jogurt do vriacej vody. Ľahké a chutné jedlo!

Jednoduchý, zaujímavý a lacný recept z jogurtu, ktorý pozná len málokto.

Ide o fantastickú a ľahkú náhradu pečiva, ktorú pripravíte len z jogurtu, vody, múky a trochy soli.

 

 

Ľahučké placky perfektne nahradia tradičné pečivo z obchodu.

Výborne sa hodia s ľubovoľnou prílohou na raňajky alebo večeru.

Fantastický recept na jemné placky z youtube kanála Nafis Sanal Lezzetler.

Potrebujeme:

1 pohár vody (200 ml)

1 pohár jogurtu (200 g)

2 šálky hladkej múky (250 g )

1 ČL soli

Na náplň (voliteľné):

maslo

syr

paradajky

petržlenovú vňať

šalát

 

 

Postup:

Do panvice nalejeme vodu.

Preložíme na sporák.

Prekryjeme pokrievkou a necháme zovrieť.

 

 

Do vriacej vody pridáme jogurt.

Špachtľou dobre premiešame.

Varíme asi 4-5 minút.

 

 

Po uplynutí doby odstavíme panvicu zo sporáku.

Pridáme múku.

Nakoniec pridáme soľ, premiešame a necháme trochu vychladnúť.

 

 

Cesto presypeme do hlbokej misky.

Rukami vymiesime.

Potom cesto preložíme na stôl a vymiesime do hladka.

 

 

Z cesta ušúľame tenkú rolku.

Nakrájame na kúsky veľkosti vlašského orecha.

Potom z cesta vytvarujeme guľky.

 

 

Cesto roztlačíme rukou do tvaru malej placky.

Na sporáku zohrejeme suchú panvicu.

Poukladáme placky.

 

 

Smažíme na vysokej teplote z oboch strán do zlatista.

Upečené placky poukladáme na utierku.

Prikryjeme ďalšou utierkou, aby nevyschli.

 

 

Placku potrieme maslom.

Naukladáme plátky syra.

Pridáme plátok paradajky.

 

 

Potom pridáme petržlenovú vňať.

Nakoniec pridáme šalát.

Preložíme ďalšou plackou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes