Výborný zákusok, ktorý včera zožal veľký úspech a zajtra, keď čakáme na návštevu rodinu, určite urobím ešte z väčšej dávky.
Je veľmi jednoduchý a veľmi chutný.
Potrebujeme:
Na cesto:
7 žĺtkov
200 g cukor kryštáľ
200 g múka polohrubá
1 bal. kypriaceho prášku
2 lyžice holandského kakaa
75 ml voda
2 lyžice marhuľový džem
Krém:
7 bielkov
2 bal. zlatého klasu
600 ml mlieko
100 g cukor kryštáľový
Na ozdobenie:
500 ml smotana na šľahanie (33%)
1 lyžica cukru
2 bal. stužovač do šľahačky
Postup:
Nachystáme si plech na pečenie (30 x 40 cm).
Vymastíme a vysypeme ho múkou.
Cesto:
V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
Postupne do zmesi sypké prísady (múku, kakao, prášok do pečiva) a nakoniec aj vodu.
Ručne vymiešame dohladka.
Cesto rovnomerne navrstvíme na plech.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Pečieme asi 20 minút (skúška špajdlou).
Necháme vychladnúť a potrieme ho džemom.
Pripravíme si krém:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Puding uvaríme ako klasicky s mliekom a cukrom.
Ešte horúci puding vmiešame do snehu.
Navrstvíme na korpus a uhladíme – vložíme do chladničky stuhnúť.
Poznámka:
ak chcete, aby zákusok vyzeral naozaj fantasticky, šľahačku naneste na vrch pomocou cukrárenského vrecka.
Prajme vám dobrú chuť! :-)