Srbský krémeš – legenda medzi zákuskami: Robila som pre návštevu a neostala ani omrvinka, zajtra pečiem z trojitej dávky!

Výborný zákusok, ktorý včera zožal veľký úspech a zajtra, keď čakáme na návštevu rodinu, určite urobím ešte z väčšej dávky. Je veľmi jednoduchý a veľmi chutný.

Potrebujeme:

Na cesto:

7 žĺtkov

200 g cukor kryštáľ

200 g múka polohrubá

1 bal. kypriaceho prášku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2  lyžice holandského kakaa

75 ml voda

2 lyžice marhuľový džem

Krém:

7 bielkov

2 bal. zlatého klasu

600 ml mlieko

100 g cukor kryštáľový

Na ozdobenie:

500 ml smotana na šľahanie (33%)

1 lyžica cukru

2 bal. stužovač do šľahačky

Postup:

Nachystáme si plech na pečenie (30 x 40 cm) a vymastíme a vysypeme ho múkou. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne do zmesi r sypké prísady (múku, kakao, prášok do pečiva) a nakoniec aj vodu – ručne vymiešame dohladka. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech. Vložíme do rúry  vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút (skúška špajdlou). Necháme vychladnúť a potrieme ho džemom.

Pripravíme si krém: bielky vyšľaháme na tuhý sneh, puding uvaríme ako klasicky s mliekom a cukrom. Ešte horúci puding vmiešame do snehu. Navrstvíme na korpus a uhladíme – vložíme do chladničky stuhnúť.

Poznámka: ak chcete, aby zákusok vyzeral naozaj fantasticky, šľahačku naneste na vrch pomocou cukrárenského vrecka.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: barbikonyhaja