Výborný zákusok, ktorý včera zožal veľký úspech a zajtra, keď čakáme na návštevu rodinu, určite urobím ešte z väčšej dávky. Je veľmi jednoduchý a veľmi chutný.
Potrebujeme:
Na cesto:
7 žĺtkov
200 g cukor kryštáľ
200 g múka polohrubá
1 bal. kypriaceho prášku
2 lyžice holandského kakaa
75 ml voda
2 lyžice marhuľový džem
Krém:
7 bielkov
2 bal. zlatého klasu
600 ml mlieko
100 g cukor kryštáľový
Na ozdobenie:
500 ml smotana na šľahanie (33%)
1 lyžica cukru
2 bal. stužovač do šľahačky
Postup:
Nachystáme si plech na pečenie (30 x 40 cm) a vymastíme a vysypeme ho múkou. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne do zmesi r sypké prísady (múku, kakao, prášok do pečiva) a nakoniec aj vodu – ručne vymiešame dohladka. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút (skúška špajdlou). Necháme vychladnúť a potrieme ho džemom.
Pripravíme si krém: bielky vyšľaháme na tuhý sneh, puding uvaríme ako klasicky s mliekom a cukrom. Ešte horúci puding vmiešame do snehu. Navrstvíme na korpus a uhladíme – vložíme do chladničky stuhnúť.
Poznámka: ak chcete, aby zákusok vyzeral naozaj fantasticky, šľahačku naneste na vrch pomocou cukrárenského vrecka.
Prajme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: barbikonyhaja