Spôsob uchovávania mladého cesnaku na celý rok: Skúsená pestovateľka ukázala ako na to!

Ľudia, ktorí žijú na vidieku v spojení s prírodou poznajú väčšinou tie najlepšie techniky spracovania úrody. 

 

 

Mnohí sa o svoje poznatky a recepty radi podelia, takže máme to šťastie naučiť sa rokmi overené postupy. 

Dnes vám prinášame výborný návod, ako spracovať bohatú úrodu mladého cesnaku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa týchto odporúčaní z portálu napadovy.blog.

Keď ste zozberali úrodu cesnaku, naložte si ho do pohárov a budete mať zásoby na celý rok. 

Účinky mladého cesnaku na zdravie

Zlepšuje priechodnosť ciev

Znižuje vysoký cholesterol v krvi

Znižuje vysoký krvný tlak

Udržiava stálu hladinu cukru v krvi

Prevencia pred rakovinou

Prečisťuje horné dýchacie cesty (odhlieňuje)

Má antibakteriálne účinky

Prečisťuje a udržiava trávenie bez baktérií a zápalov

Síra zabraňuje zrážaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín

Odstraňuje karcinogénne látky z tela

Zlepšuje pamäť

Má antibiotické účinky

Vychytáva voľné radikály z organizmu

Posilňuje celkovú rovnováhu tela – imunita

Na uchovanie mladého cesnaku potrebujeme:

 

 

10 l vody

0,5 l pohára soli

cesnak

Postup:

Ako prvé si treba zozberaný cesnak očistiť.

Následne si ho dajte do veľkej misy. 

Zalejte ho vodou.

Dobre prepláchnite. 

 

 

Pripravte si čisté zaváraninové poháre s väčším objemom.

Navrstvite do nich umyté cesnakové hlavičky. 

 

 

Keď sú poháre naplnené cesnakom, nalejte do nich vodu až po vrchný okraj – tak zistíte, koľko vody celkovo potrebujete.

Potom všetku vodu zlejte do jednej veľkej nádoby.

Teraz pridajte soľ.

 

 

Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.

Potom vložte do misy so soľankou jedno surové vajce – ak pláva na povrchu, soľanka je pripravená.

 

 

Nalejte soľanku do každého pohára až po vrch a uzavrite viečkami.

 

 

Mladý nakladaný cesnak je veľmi zdravý.

Môžete ho podávať napríklad k opekaným zemiakom.

Stačí len ošúpať a môžete konzumovať.

 

 

TIP:

Ak by vám bol cesnak príliš slaný, naložte ho pred konzumáciou na pol hodinu do misy so studenou vodou.

Dobrú chuť a veľa zdravia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay