Spoľahlivý cheesecake, ktorý nepadá: Bude vám miznúť z taniera pred očami!

Receptov na tento úžasný dezert je nespočetne.

Určite si však zamilujete nadýchaný cheesecake pripravený podľa nášho jednoduchého receptu.

 

 

Výnimočný recept z youtube kanála Kuchnia Marioli na jemný tvarohový koláčik.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg krémového tvarohu

1 šálku kryštálového cukru

8 vajec

200 g masla

štipku soli

1,5 pohára mlieka

3 balenia vanilkového pudingu bez cukru (každý 40 g)

veľké balenie sušienok

Postup:

Do hlbokej nádoby od mixéra pridáme bielky.

Pridáme soľ a vyšľaháme krém.

 

 

Vyšľahané bielky preložíme a do misy pridáme cukor a žĺtky.

Pomocou mixéra vyšľaháme penu.

 

 

Pridáme zmäknuté maslo a opäť vyšľaháme.

Do zmesi nalejeme mlieko a šľaháme.

 

 

Ďalej pridáme tvaroh a prešľaháme.

Potom nasypeme puding a vyšľaháme krém.

 

 

Nakoniec do misy pridáme sneh z bielkov a metličkou miešame, kým sa suroviny nespoja.

Na dno formy na pečenie vystlanej papierom naukladáme sušienky.

 

 

Krém nanesieme na sušienky a zvyšné sušienky môžeme poukladať po krajoch.

Koláč najskôr pečieme 20 minút pri teplote 170°C a potom znížime teplotu na 160°C a pečieme ďalšiu hodinu.

 

 

Koláč necháme chladnúť pri otvorených dvierkach rúry 1-2 hodiny.

Potom cheesecake polejeme roztopenou čokoládou, posypeme kokosom a necháme vychladnúť.

 

 

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay