Špičkové slávnostné predjedlá: TOP 6 receptov, ktoré viete rýchlo pripraviť a vyzerajú úžasne!

Dnes vám prinášame niekoľko zaujímavých nápadov, ktoré vám pomôžu pripraviť špeciálne slávnostné predjedlo!

1. Cherry paradajky plnené syrom feta

Potrebujeme:

cherry paradajky (alebo obyčajné malé paradajky)

100 g syra Feta (alebo ovčieho syra)

kôpor – podľa chuti

strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL smotany

Postup:

1. V každej cherry paradajke vyrežte jamku.

2. Pomocou lyžičky odstráňte z rajčiakov všetky semená.

3. Vložte do misky syr, pridajte drvený kôpor podľa chuti, prelisovaný cesnak a smotanu. Dobre premiešajte.

4. Naplňte zmesou každú paradajku a uložte na tanier. Môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.

2. Salámové valčeky plnené syrovým krémom

Potrebujeme:

42 tenkých plátkov salámy

200 g smotanového syra

70 g červenej papriky

40 g zelených alebo čiernych olív

čerstvá petržlenová vňať – podľa chuti

Postup:

1. Na pracovnú dosku si dajte potravinársku fóliu. Položte na ňu plátky salámy tak, aby ste dostali súvislý plát. Plátky salámy sa musia jemne prekrývať.

2. Na povrch rozotrite smotanový krém.

3. Na salámový základ naukladajte do dvoch stĺpcov nakrájané olivy, papriku nakrájanú na kocky a nakrájanú petržlenovú vňať. 

4. Pomocou potravinárskej fólie vytvorte zvitok, ktorý uložte do chladničky a zachlaďte aspoň 2 hodiny.

5. Potom vyberte rolku z fólie a nakrájajte.

3. Olivy v župane

Potrebujeme:

170 g syra

strúčik cesnaku 

40 g majonézy

čierne olivy

sezamové semená

Postup:

1. Postrúhajte syr na jemnom strúhadle.

2. Pridajte prelisovaný cesnak a majonézu. Dobre premiešajte.

3. Z tejto hmoty vyformujte malé placky.

4. Do stredu dajte čiernu olivu. Zabaľte a vytvarujte guľôčku.

5. Syrové guľôčky obaľte v sezamových semienkach.

6. Naukladajte ich na misu a do každej zapichnite špáradlo.

4. Kráľovské cherry s mozzarellou

Potrebujeme:

cherry paradajky

mozzarella

čerstvý kôpor

Postup:

1. Cherry paradajky prekrojte na polovicu.

2. Nakrájajte si kôpor.

3. Malé guľôčky mozzarelly obaľte kôprom.

4. Medzi dve polovice paradajok napichnite na špajľu guľôčku mozzarelly.

5. Takto pripravené špízy uložte na tanier.

5. Krekry s nátierkou

Potrebujeme:

slané krekry

jarná cibuľka

ľubovoľná nátierka

Postup:

1. Krekry poukladajte na tanier.

2. Obľúbenú nátierku dajte do zdobiaceho vrecúška a naneste na každý kus krekru.

3. Ozdobte jarnou cibuľkou.

4. Miesto krekrov môžete použiť aj plátky chleba.

6. Bagetkové plachetničky

Potrebujeme:

bagetu

varené vajcia

kyslé uhorky

paradajky

červenú cibuľu

sardinky v oleji

Postup:

1. Bagetu nakrájajte na tenké plátky.

2. Vajíčka si nakrájajte na kúsky, uhorky a cibuľu na kolieska, paradajky na polovičné kolieska.

3. Šalátovú uhorku nakrájajte na veľmi tenké plátky, napríklad pomocou škrabky.

4. Zmiešajte majonézu s pretlačeným cesnakom. Plátky bagety namažte omáčkou.

5. Na každý kúsok bagety vložte jedno koliesko uvareného vajíčka a jeden polmesiac paradajky.

6. Na vajcia dajte koliesko kyslej uhorky, na polmesiac paradajky uložte koliesko cibule.

7. Na to položte sardinku.

8. Na špáradlo napichnite plátok uhorky a čiernu olivu.

9. Plachetničky naukladajte na misu. Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.