Špičková maďarská paštéta za 30 minút: Neoplatí sa ju ani len sterilizovať, minie sa hneď!

Vynikajúci recept na domácu prvotriednu paštétu, ktorú môžete dať bez obáva aj deťom. Je rýchlo pripravená a míňa sa rýchlosťou blesku, vrelo odporúčam! Recept mám z maďarského webu. 

Vynikajúci recept na domácu prvotriednu paštétu, ktorú môžete dať bez obáva aj deťom. Je rýchlo pripravená a míňa sa rýchlosťou blesku, vrelo odporúčam! Recept mám z maďarského webu.

Potrebujeme:

500 g hydinovej pečienky

4 stredné cibule pokrájané najemno

300 g husacej masti

4 strúčiky cesnaku

2 štipky rozomletej majoránky

...

soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita. Keď cibuľa zmäkne, pridáme očistenú, upravenú hydinovú pečienku a spoločne podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť, ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a rozmixujeme v mixéri do hladkej konzistencie. Vrátime do hrnca a za stáleho miešania znovu zohrejeme. Plníme do menších sklených fliaš alebo porcelánových nádobiek. Po vychladnutí zalejeme rozpustenou husacou masťou vo vrstve 3 mm a vzduchotesne nádobky uzavrieme. Vložíme do chladničky. Kto chce, môže ešte krátko sterilizovať 10 minút od bodu varu vody. Túto dávku sa však neoplatí sterilizovať, pretože sa rýchlo minie. Podávame na čerstvom pečive.