plny-hrniec_transparent_negativ.png

Špičková domáca paštéta na cesty, alebo rýchlu večeru: Vyskúšajte a na paštéty z obchodu v momente zabudnete!

Brávam na výlety, dovolenky a samozrejme doma mám vždy zopár pohárov poruke. K čerstvému chlebíku nič lepšie nepoznám. Je výborná!

Brávam na výlety, dovolenky a samozrejme doma mám vždy zopár pohárov poruke. K čerstvému chlebíku nič lepšie nepoznám. Je výborná!

Potrebujeme:

5 ks cibule

1,5 kg bravčového bôčika

1,5 kg bravčového pliecka

1 kg hydinových pečienok

1 lyžicu soli

1 lyžičku mletého čierneho korenia

8 strúčikov cesnaku

Hrsť-dve mandlí

Brusnice

Postup:

Mäso (bôčik aj pliecko) umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Mäso osolíme a vložíme do väčšieho pekáča (pekáč si môžeme vymastiť trochou masti). K mäsu pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé) a očistenú cibuľu prekrojenú na štvrtinky. Podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme pri teplote 180-190 stupňov, kým mäso nie je mäkké.

Kým sa mäso pečie, pripravíme si pečienku. Dôkladne ju očistíme a zomelieme na mäsovom mlynčkeu a odložíme do chladničky. Upečené mäso spolu s cibuľou, cesnakom aj výpekom taktiež zomieleme v mlynčeku. Zmiešame s pečienkou a pridáme aj hrsť – dve pomletých mandlí a prípadne aj hrsť brusníc. Nezabudneme ani na soľ a korenie. Ak chceme, aby bola zmes ešte jemnejšia, jednoducho ešte rozmixujeme ponorným mixérom. Zmes sa vám môže zdač príliš hutná, vtedy stačí pridať trochu masti a bude sa lepšie rozotierať. Takto upravenú mäsovú zmes Navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie (nie doplna asi 4-5 cm od vrchu). Pevne zavrieme a sterilizujeme 90 minút.

Potom necháme dobre vychladnúť a odležať niekoľko dní, predtým, ako otvoríme prvý pohár. Podávame s čerstvým pečivom.

zdroj: prl-kuchniadanusi

Najlepšie recepty na dnes