Najlepší recept zo špenátu: Pripravte z neho fantastickú roládu so syrom a šunkou!

Vynikajúca roláda zo špenátovo-smotanového cesta. Perfektná ako pohostenie pre vašich hostí, alebo skvelá večera pre celú rodinu.

Vynikajúca roláda zo špenátovo-smotanového cesta. Perfektná ako pohostenie pre vašich hostí, alebo skvelá večera pre celú rodinu.

Potrebujeme:

4 vajcia

400 g čerstvého špenátu

4 lyžice kyslej smotany

50 g tekvicového semienka

4 lyžice strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

Soľ a korenie podľa chuti

75 g syra nakrájaného na tenké plátky

150 g šunky nakrájanej na plátky

100 g smotanového syra alebo syrokrému

100 g syru feta

Potrebujeme:

Tekvicové semienka opražíme na suchej panvici. Špenát umyjeme, nakrájame nadrobno a krátko povaríme (stačí 3 minúty) a potom scedíme a necháme odkvapkať prebytočnú tekutinu. Potom zo špenátu ešte vytlačíme čo najviac vody. Vajcia vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, kyslú smotanu, opražené tekvicové semienka, špenát, strúhaný syr a múku spolu s práškom do pečiva. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (rozmery plechu 25×32 cm).

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Upečené cesto zrolujeme do kuchynskej utierky a necháme vychladnúť.

Vynikajúca roláda bez múky. Perfektná ako pohostenie pre vašich hostí, alebo skvelá večera pre celú rodinu.

Smotanový syr zmiešame so syrom feta a navrstvíme na vychladnuté cesto. Uložíme plátky syra a plátky šunky. Roládu zrolujeme a vložíme do chladničky vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika