plny-hrniec_transparent_negativ.png

Špeciálny recept na prípravu kuracej pochúťky: V hlavnej úlohe kuracie prsia a zemiaky!

Vynikajúci recept na mäsovú pochúťku, akú ste ešte v živote nejedli.

Odkedy som narazil na tento nevšedný recept, tak ho doma pripravujem takmer pravidelne.

 

 

Zaujímavý recept z youtube kanála Appetizing.tv-Chicken Recipes na fantastickú kuraciu lahôdku.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

500 g zemiakov

400 g tvrdého syra

10 g soli

10 g mletého čierneho korenia

150 g strúhanky

3 vajcia

Na vysmážanie:

30 ml rastlinného oleja

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky.

Vložíme do misky.

Pridáme soľ, korenie a nastrúhaný syr.

 

 

Ďalej do zmesi pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky a rukou všetko spolu premiešame.

Zmes vložíme do 4 uzatvárateľných fóliových vreciek.

Dáme na tri hodiny zamraziť.

 

 

Po zamrazení odstránime vrecko.

Hmotu nakrájame na 8 rovnakých častí.

V miske rozšľaháme vajcia a do druhej misky nasypeme strúhanku.

 

 

Zmes namočíme do vajíčok.

Potom ju dôkladne obalíme zo všetkých strán v strúhanke.

Mäsovú zmes osmažíme na horúcom oleji do hneda z oboch strán.

 

 

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

Potrebujeme:

5 krajcov bieleho chleba

500 g kuracích pŕs

1/2 PL zázvoru

1/2 ČL sladkej papriky

1 ČL mletého bieleho korenia

1/2 PL cesnaku

1 ČL soli

1 PL sójovej omáčky

1,5 PL rastlinného oleja

2 vajcia

1 PL mlieka

150 g strúhanky

20 g sezamových semienok

Postup:

Do nádoby od mixéra vložíme na kocky nakrájané chlebové plátky.

Chlieb rozmixujeme na prášok.

Potom do nádoby pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, zázvor, mletú papriku, biele korenie, cesnak, soľ, sójovú omáčku a všetko rozmixujeme.

Stôl potrieme olejom, vyložíme zmes, vytvarujeme ju a nakrájame na 8 častí.

Zmes nožom vytvarujeme do tvaru nanuku a nasunieme paličku.

Do oválnej misky pridáme vajcia, metličkou ich rozšľaháme a za šľahania pridáme mlieko.

Do vajíčka namočíme kurací nanuk, potom ho dôkladne obalíme v zmesi strúhanky a sezamovým semiačok.

Nanuk vysmažíme na horúcom oleji do hneda z oboch strán.

Mäsovú delikatesu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes