Špeciálna pochúťka z rajčín, cibule a výborného nálevu: Môžete si pochutnávať už na druhý deň!

Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok.

Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok. Ich najväčšou výhodou je však jednoduchá príprava ako aj to, že sú výborné už na druhý deň.

Potrebujeme:

15 ks väčších paradajok

15 ks cibule

2-3 hlávky cesnaku

Nálev (na 1 l vody):

2 lyžice octu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice trstinového cukru

2 lyžice soli

1 lyžicu oleja

2-3 bobkové listy

1-2 klinčeky

6-7 kúskov čierneho korenia

Postup:

Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, rovnako nakrájame aj cibuľu a cesnak.

Zeleninu vrstvíme do pohárov – vrstvu rajčín, pár kusov cesnaku a vrstvu cibule. Takto pokračujeme, kým nenaplníme poháre asi 1 cm od okraja.

Do hrnca nalejeme vodu a dáme na plameň. Keď voda zovrie, pridáme ostatné prísady a keď sa cukor rozpustí, potom, ešte horúcu tekutinu nalejeme zeleninu tak, aby siahala nad ňu. Poháre zavrieme a sterilizujeme 10 minút – stačí len toľko, aby chytili viečka.

Vyberieme z vody, obrátime hore dnom a necháme celkom vychladnúť. Na druhý deň si môžeme pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)