Špeciálna pochúťka z rajčín, cibule a výborného nálevu: Môžete si pochutnávať už na druhý deň!

Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok.

Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok.

 

 

Ich najväčšou výhodou je však jednoduchá príprava ako aj to, že sú výborné už na druhý deň.

 

...

 

Potrebujeme:

15 ks väčších paradajok

15 ks cibule

2-3 hlávky cesnaku

Nálev (na 1 l vody):

 

 

2 lyžice octu

2 lyžice trstinového cukru

2 lyžice soli

1 lyžicu oleja

2-3 bobkové listy

1-2 klinčeky

6-7 kúskov čierneho korenia

Postup:

Paradajky umyjeme.

 

 

Nakrájame na kolieska.

Rovnako nakrájame aj cibuľu a cesnak.

 

 

Zeleninu vrstvíme do pohárov.

Vrstvu rajčín, pár kusov cesnaku a vrstvu cibule.

 

 

Takto pokračujeme, kým nenaplníme poháre asi 1 cm od okraja.

Do hrnca nalejeme vodu.

Dáme na plameň.

 

 

Keď voda zovrie, pridáme ostatné prísady.

Keď sa cukor rozpustí, potom, ešte horúcu tekutinu nalejeme zeleninu tak, aby siahala nad ňu.

 

 

Poháre zavrieme a sterilizujeme 10 minút – stačí len toľko, aby chytili viečka.

 

 

Vyberieme z vody, obrátime hore dnom.

Necháme celkom vychladnúť.

 

 

Na druhý deň si môžeme pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay