Špeciálna pochúťka z rajčín a cesnaku: Pečené rajčiny vo vlastnej šťave-tak výborné, že nestíham dávať do pohárov!

Fantastická domáca špecialita z obyčajných paradajok. Sú výborné k mäsu, na cestoviny aj na studené misy. Paradajky majú fantastickú jemne karamelovú chuť, je to naozaj veľká pochúťka, určite skúste. U nás sa vyjedajú rovno z plechu, ešte teplé. Keď som prvú dávku, ani som ich nestihla dať do pohárov.

Fantastická domáca špecialita z obyčajných paradajok. Sú výborné k mäsu, na cestoviny aj na studené misy. Paradajky majú fantastickú jemne karamelovú chuť, je to naozaj veľká pochúťka, určite skúste. U nás sa vyjedajú rovno z plechu, ešte teplé. Keď som prvú dávku, ani som ich nestihla dať do pohárov.

Potrebujeme:

Zrelé paradajky

Sušený tymián

Trstinový cukor

Cesnak nakrájaný na plátky

balzamikový ocot

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

olivový olej

množstvo nie je uvedené schválne, pretože všetko dávame priamo na rozpolené paradajky, takže mierky nie sú potrebné

Postup:

Rúru predhrejeme na 150 ° C.

Plech vymastíme olivovým olejom a poukladáme naň rozpolené paradajky rezom hore.

Na každú polovicu paradajky nasypeme: štipku tymiánu, plátok cesnaku a posypeme hnedým cukrom. Nakoniec pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.

Pečieme zvoľna najskôr pri 150 ° C, po 1/2 na 120 ° C cca 2 – 3 hodiny podľa veľkosti paradajok.

Po tejto dobe sa paradajky pekne scvrknú, ale vnútri zostanú šťavnaté. Kto chce mať paradajky úplne usušená, musel by ich piecť cca 6 hod.

Ešte horúce paradajky natlačíme do sterilizovaných pohárov, dobre zaviečkujeme, horúce obrátime dnom nahor a vychladnuté uskladníme v chlade a tme.

Ak chcete mať istotu, že paradajky vám vydržia dlho, môžete aj sterilizovať 10 min. na 80 ° C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)