Špeciálna pochúťka z cukety, cesnaku a výborného nálevu: Môžete vyskúšať už na druhý deň – chutnejšie, ako zavárané uhorky!

Takto pripravená cuketa je naozaj vynikajúca, chutí ešte lepšie ako nakladané uhorky. Podávame aj na jednohubky, ku grilovačke, aj do šalátov. Odporúčam, je to naozaj dobrota!

Takto pripravená cuketa je naozaj vynikajúca, chutí ešte lepšie ako nakladané uhorky. Podávame aj na jednohubky, ku grilovačke, aj do šalátov. Odporúčam, je to naozaj dobrota. Ak budete mať tento rok veľa cukety, neváhajte a skúste to.

Potrebujeme:

3 kg cukety

2 l vody

200 g cukru kryštál

3 lyžice soli

250 ml octu

...

kôpor

7 strúčikov cesnaku

celé čierne korenie

6-8 bobkových listov

Postup prípravy

Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska.Do umytých pohárov dáme na spodok kôpor a cesnak. Do veľkého hrnca dáme vodu,soľ,cukor,bobkový list,čierne korenie a varíme, pridáme ocot a pár minút povaríme. Do nálevu pridáme cuketu a na miernom ohni povaríme 5-7 minút. Hneď naložíme cuketu do pripravených čistý pohárov, zalejeme nálevom, zatvoríme a otočíme poháre. Zakryjeme utierkou a necháme otočené vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)