Španielske vtáčky z mletého mäsa: Žiadne viazanie ani dlhé dusenie, túto pochúťku máte na stole za 30 minút!

Namiesto klasickej verzie z hovädzieho mäsa skúste túto expresnú verziu z mletého. Vtáčiky sú skutočne výborné, mäkučké a šťavnaté. My ich robíme takmer každý týždeň, je to veľmi dobré papanie. Ja robím vždy z dvojitej dávky. 

Namiesto klasickej verzie z hovädzieho mäsa skúste túto expresnú verziu z mletého. Vtáčiky sú skutočne výborné, mäkučké a šťavnaté. My ich robíme takmer každý týždeň, je to veľmi dobré papanie. Ja robím vždy z dvojitej dávky. Tieto vtáčky netreba viazať – výborne držia a namiesto dlhého dusenia máte expresný obed.

Potrebujeme:

0,5 kg mletého mäsa

Soľ, vegeta s korenie

1 cibuľa

Na plnenie:

Slanina

...

Varené vajíčka

Nakladané uhorky

Horčica

Voliteľné:

Syr, cibuľa, kúsky sstaršiho chlebíka…

Na zahustenie:

1 šálka vody

1 lyžica hladkej múky

1 lyžica horčice

Postup:

Mleté mäso osolíme, okoreníme a pridáme trochu vody. Z mäsa urobím na fólii cca 4 placky a potom pokračujem ako u normálnych vtáčikov z plátkov mäsa. Potrieme horčicou, pridáme nakrájané uhorky, vajíčka, šunku, alebo iné prísady, ktoré sa rozhodntete použiť. Rolky stočíme a dobre postrálačame, aby držali pohromade.

Na troche oleja speníme cibuľu, vložiť vtáčiky. Obrátime, aby sa mäso „zatiahlo“. Podlejeme vodou a dusíme. Vtáčky zahustíme vodou, v ktorej sme si rozmiešali múku a horčicu. O chvíľku môžeme podávať, mäsko je hotové za pár minút!