Španielska zemiaková placka: Zabudnite na klasiku zo strúhaných zemiakov, na toto netreba múku a chuť dokonalá!

Španielska tortilla alebo španieslka placka. Pod rôznymi názvami sa skrýva jedno veľmi chutné jedlo, ktoré určite ulahodí nejednému hladošovi. Je rýchle a veľmi, veľmi chutné.

Španielska tortilla alebo španieslka placka. Pod rôznymi názvami sa skrýva jedno veľmi chutné jedlo, ktoré určite ulahodí nejednému hladošovi. Je rýchle a veľmi, veľmi chutné.

Potrebujeme:

4 veľké alebo 6 menších vajec

6 stredných zemiakov

1 stredne veľkú cibuľu

slnečnicový alebo olivový olej

soľ, korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Očistíme zemiaky a pokrájame ich na malé kocky. Cibuľu pokrájame na jemné plátky. Neskôr na oleji vypražíme zemiaky na hlbokej panvici , aby sa nám nelepili, a keď sú napol hotové, pridáme k nim cibuľu.
V miske vidličkou dobre vyšľaháme vajcia a trochu ich osolíme. Keď sú zemiaky a cibuľa opražené, scedíme olej a pridáme do zmesi soľ, poprípade iné suroviny (strúhaný syr, vopred pripravené šampiňóny, rajčiny, slaninu, ap.). Potom ich v panvici pomiešame s rozšľahanými vajciami z misky.

Hmotu podlejeme s troškou oleja (odporúča sa olivový). Necháme opiecť jednu stranu a keď je vajce pevné, otočíme placku s pomocou taniera na druhú stranu a necháme opiecť dozlatova. Tortillu možno otočiť podľa potreby viackrát, až kým nebude pekne dozlata opekaná z oboch strán.