plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŠPANIELSKA cesnaková cuketa je pekelne dobrá: V lete ju robím namiesto zemiakov, najlepšia ľahká príloha!

Vynikajúci recept z cukety, ktorý je vynikajúci ako príloha, alebo ľahké letné občerstvenie.

Recept na španielsku cuketu sme našli na youtube.

Potrebujeme:

2 cukety.

6 strúčikov cesnaku

Kôpor

Petržlen

Soľ

Čierne mleté korenie

Zmes sušenej papriky

Olivový olej 35ml

Postup:

Cuketu si nakrájame na krúžky hrubé 1,5 cm.

Osolíme.

Necháme vypotiť 30 minút, ideálne na sitku.

Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak.

Nakrájame si petržlenovú vňať a kôpor.

Všetko spolu zmiešame.

Cuketu po 30 minútach rozložíme na papierovú utierku. Zakryjeme papierovou utierkou. Vlhkosť musí byť úplne absorbovaná!

Ochutíme zmesou papriky.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

Uložíme plátky cukety v jednej vrstve a smažíme 20-30 sekúnd z každej strany (dozlatista).

Osmaženú cuketu položíme na papierovú utierku.

Stlmíme plameň a pridáme 1 lyžicu olivového oleja.

Orestujeme aj zmes cesnaku a byliniek.

Navrstvíme na cuketu a podávame teplé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes