Pripravte si doma jednoduchý, zdravý a sýty šošovicový chlebík.
Najlepší bezlepkový recept, aký som kedy vyskúšal.
Výnimočný recept na čarovný šošovicový chlieb z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
2 šálky červenej šošovice (360 g)
4 vajcia
1/2 čajového pohára olivového oleja (45 ml)
1 pohár bieleho jogurtu (200 g)
100 g syra Feta, Tulum alebo Mozzarella
1 balenie prášku do pečiva (10 g)
1 PL semienok rasce (14 g)
1 ČL soli (6 g)
petržlenovú vňať
1 PL rastlinného oleja
1 PL sezamových semienok
Postup:
Šošovicu namočíme na tri hodiny do vody.
Po uplynutí doby ju dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.
Šošovicu pomelieme v kuchynskom robotovi.
Pridáme vajcia.
Ďalej pridáme olej a jogurt.
Všetko spolu rozmixujeme.
Zmes prelejeme do hlbokej misky.
Pridáme syr a prášok do pečiva.
Ďalej pridáme rascu a soľ.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Zapekaciu misu vymastíme olejom.
Nalejeme cesto.
Vrch posypeme sezamovými semienkami.
Misu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme chlieb z formy.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: