plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je dôvod, prečo sa oplatí pridať do zemiakových placiek túto prísadu: Nikdy neboli chutnejšie!

Zemiakové placky sa tešia veľkej obľube, pretože sú sýte, chutné a nenáročné na prípravu.

 

 

Pravdepodobne už máte svoj obľúbený recept, avšak dobrá rada nikdy nie je na škodu. 

Vedeli ste, že sa do nich oplatí pridať trochu sódy bikarbóny?

Urobte to a budete milo prekvapení!

 

 

Ideálne zemiakové placky by mali byť zvnútra mäkké a zvonka chrumkavé, preto na portáli smakosze odporúčajú pridať do nich práve sódu bikarbónu.

Zemiakové placky sú nenáročné na prípravu, no niekedy vás vedia nepríjemne prekvapiť.

A to napríklad tmavou farbou, tuhou konzistenciou alebo tým, že nie sú chrumkavé.

Stačí k nim však pridať pol lyžičky sódy bikarbóny a problém je vyriešený.

Placky sú nadýchané, zvnútra mäkké a zvonka chrumkavé. 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 cibuľu

1 vajce

3 PL hladkej múky

1/2 ČL sódy bikarbóny

soľ

čierne mleté korenie

olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme.

Následne opláchneme a nastrúhame na jemnom strúhadle. 

 

 

Cibuľu si tiež ošúpeme, prekrojíme na polovice a nastrúhame rovno k zemiakom. 

 

 

Do nastrúhanej hmoty pridáme vajíčko, múku, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré by nemalo byť ani príliš riedke, ani príliš husté. 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej a rozohrejeme. 

Lyžicou naň ukladáme hmotu, ktorú rovnomerne rozotrieme na placku a vysmážame z oboch strán dozlatista. 

Placky ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a podávame.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes