Toto je dôvod, prečo sa oplatí pridať do zemiakových placiek túto prísadu: Nikdy neboli chutnejšie!

Zemiakové placky sa tešia veľkej obľube, pretože sú sýte, chutné a nenáročné na prípravu.

 

 

Pravdepodobne už máte svoj obľúbený recept, avšak dobrá rada nikdy nie je na škodu. 

Vedeli ste, že sa do nich oplatí pridať trochu sódy bikarbóny?

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Urobte to a budete milo prekvapení!

 

 

Ideálne zemiakové placky by mali byť zvnútra mäkké a zvonka chrumkavé, preto na portáli smakosze odporúčajú pridať do nich práve sódu bikarbónu.

Zemiakové placky sú nenáročné na prípravu, no niekedy vás vedia nepríjemne prekvapiť.

A to napríklad tmavou farbou, tuhou konzistenciou alebo tým, že nie sú chrumkavé.

Stačí k nim však pridať pol lyžičky sódy bikarbóny a problém je vyriešený.

Placky sú nadýchané, zvnútra mäkké a zvonka chrumkavé. 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 cibuľu

1 vajce

3 PL hladkej múky

1/2 ČL sódy bikarbóny

soľ

čierne mleté korenie

olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme.

Následne opláchneme a nastrúhame na jemnom strúhadle. 

 

 

Cibuľu si tiež ošúpeme, prekrojíme na polovice a nastrúhame rovno k zemiakom. 

 

 

Do nastrúhanej hmoty pridáme vajíčko, múku, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré by nemalo byť ani príliš riedke, ani príliš husté. 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej a rozohrejeme. 

Lyžicou naň ukladáme hmotu, ktorú rovnomerne rozotrieme na placku a vysmážame z oboch strán dozlatista. 

Placky ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a podávame.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels