plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je dôvod, prečo by ste do marinády na mäso mali pridať sódu bikarbónu: Výsledok vás milo prekvapí!

Milujete jedlá pripravené z mäsa?

 

 

Niekedy je však problém pripraviť chutné jedlo a často to môže byť skutočným umením.

Dusené, pečené a dokonca aj vyprážané mäso môže byť tvrdé alebo suché, čo zmarí našu snahu a radosť z varenia.

 

 

Nechajte si poradiť a vyskúšajte túto radu z portálu smakosze, ktorá premení vaše mäso na skutočnú pochúťku. 

Riešením je nenápadná sóda bikarbóna.

Pripravte si dokonale mäkké a jemné mäso

To, ako jedlo dopadne, závisí vo veľkej miere od mäsa, ktoré si vyberiete.

Pripraviť dobre hovädzie mäso je oveľa ťažšie, ako pripraviť kuracie mäso.

 

 

Tento šikovný trik so sódou bikarbónou však môžete aplikovať na akýkoľvek mäsový pokrm.

Na dosiahnutie úspechu stačia iba 2 štipky tohto produktu.

Prečo sa mäso pred tepelným spracovaním marinuje?

 

 

Marinovanie mäsa má 2 hlavné úlohy.

Prvou je dať mäsu správnu chuť a druhou je zmäkčiť ho, aby bolo lahodné a šťavnaté, nie suché a tvrdé.

Rezeň tvrdý ako podrážka nikoho nenadchne.

Existuje mnoho odporúčaných metód marinovania.

Na tento účel môžeme použiť mlieko, horčicu, smotanu, sójovú omáčku, ba dokonca aj šťavu z nakladaných uhoriek.

 

 

Málokto si však uvedomuje, aká účinná môže byť sóda bikarbóna, hoci sa táto ingrediencia bežne vyskytuje v našich kuchyniach.

Sóda je kypriaci prostriedok.

Z tohto dôvodu ho spájame skôr s pečivom.

Čo sa však stane, ak trochu pridáme do marinády?

 

 

Mäso bude mimoriadne jemné a lahodné.

Použitie sódy bikarbóny na marinovanie mäsa je mimoriadne jednoduché.

Stačí ju len zmiešať so zvyškom ingrediencií a máte hotovo.

Do tejto zmesi vložíme mäso a dáme na pár hodín do chladničky.

Po uplynutí tejto doby je pripravené na ďalšie tepelné spracovanie.

Ako inak použiť sódu bikarbónu na mäso?

 

 

Na použitie sódy bikarbóny nemusíme pripravovať celú marinádu.

Rovnako dobre funguje aj s inými potravinami.

Bude užitočná pre mäso určené na vyprážanie a dokonca aj varené.

 

 

Ako ju aplikovať?

Ak chcete, aby bolo uvarené mäso mäkké a šťavnaté, stačí do vody pridať sódu bikarbónu.

Správny pomer je ½ čajovej lyžičky na každých 1000 ml.

Je potrebné pripomenúť, že sóda bikarbóna neovplyvňuje chuť jedla, takže bude fungovať v mnohých receptoch.

 

 

Ako použiť sódu bikarbónu na vyprážané mäso?

Stačí ňou jednoducho pred  vyprážaním posypať napríklad rezne.

Po niekoľkých hodinách v chladničke ich opláchnite, osušte a obaľte v trojobale.

 

 

Budete prekvapení, aké chutné môžu byť, keď je mäso ešte jemnejšie a mäkšie.

Sóda bikarbóna je výborná aj na divinu, pretože vďaka nej tieto druhy mäsa stratia príliš výraznú arómu a mäso je lahodnejšie. 

Funguje napríklad aj na jahňacinu a baraninu.

Tieto druhy mäsa môžete marinovať aj v slanej vode, do ktorej pridáte lyžičku sódy bikarbóny.

Vyskúšajte túto jednoduchú metódu a neoľutujete.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes