Toto je DÔVOD prečo skúsené gazdinky dávajú do fašírok sódu bikarbónu: TÚTO radu mi dala kuchárka ešte za bývalého režimu a robím to dodnes!!

Fašírky patria medzi obľúbené pochúťky z mletého mäsa.

Nie každý ich však vie pripraviť tak, aby ostali šťavnaté a chutné. 

Ak ste neskúsená gazdinka alebo nemáte dobrý recept, môže sa stať, že fašírky sú tvrdé a suché. 

 

 

...

Aby sa vám fašírky vždy podarili a chutili tak skvele, ako si ich pamätáte od mamičky, či babičky, uložte si tieto rady z portálu vazhnoznat.

Fašírky ako od skúsenej pani kuchárky ukrývajú jedno malé tajomstvo, ktorým je sóda bikarbóna.

Vďaka tejto prísade sú fašírky extra šťavnaté a lahodné.

Fašírky so sódou bikarbónou

 

 

Správne dávkovanie na tie najlepšie fašírky pod slnkom je nasledovné:

vždy jedna lyžička sódy bikarbóny na jeden kilogram mletého mäsa. 

Je to práve ona, ktorá dodáva mäsu zvláštnu jemnosť a konzistenciu.

Je však veľmi dôležité dodržať dávkovanie, inak by už neboli chutné. 

 

 

Po pridaní sódy bikarbóny mleté mäso dôkladne premiešame.

Mala by byť rovnomerne primiešaná do zmesi, pretože ak sa nahromadí na jednom mieste, chuť mletého mäsa sa pokazí.

Mleté mäso následne v miske zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 1 hodinu do chladničky.  

 

 

Pani kuchárka, od ktorej je táto rada, odporúča piecť fašírky v rúre, pretože nebudú také mastné.

Vyprážaním na panvici síce nepokazíte chuť, ale fašírky viac zaťažia pečeň.

 

 

Plech vysteľte papierom na pečenie, môžete ho potrieť trochou rastlinného oleja a naukladajte vedľa seba fašírky.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút. 

Teraz už poznáte tajomstvo chutných, šťavnatých a lahodných fašírok. 

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay