Pre všetkých milovníkov Snickers tyčiniek máme dnes vynikajúci recept na dezert, ktorý si okamžite zamilujete.
Lahodná chuť čokolády, karamelu a orieškov totiž pripomína práve chuť spomínanej tyčinky.
Neuveriteľná dobrota, ktorá ohúri všetkých hostí.
Podľa tohto postupu z youtube ju zvládne pripraviť každý!
Potrebujeme:
priemer tortovej formy 20 cm
3 vajcia
80 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
20 g kakaa
50 ml mlieka
30 ml rastlinného oleja
štipku soli
1 ČL prášku do pečiva
Na karamel (možno ho nahradiť vareným kondenzovaným mliekom)
150 ml šľahačkovej smotany
150 g kryštálového cukru
50 g masla
štipku soli
100 g arašidov
Na krém:
400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
150 ml šľahačkovej smotany
1 ČL vanilkového cukru
25 g práškového cukru
Na polevu:
130 g čokolády
50 ml šľahačkovej smotany
40 g arašidov
Postup:
Do misy si rozklepneme 3 vajcia, pridáme štipku soli, kryštálový cukor a vyšľaháme do peny.
Následne zašľaháme rastlinný olej, 50 ml mlieka.
Zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme do nej pripravené cesto.
Formu pobúchame o stôl a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút.
Do hrnca si nasypeme cukor.
Na miernom ohni ho necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
Potom ho zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a varíme, kým nevznikne homogénna hmota.
Hrniec odstavíme a zapracujeme zmäknuté maslo.
Na zvýraznenie chuti pridáme štipku soli.
Upečený korpus vyberieme z rúry, aj z formy, dáme dolu papier na pečenie.
Následne si nasekáme arašidy.
Smotanový syr v mise vyšľaháme so šľahačkovou smotanou, vanilkovým a práškovým cukrom na hladký krém.
Korpus si prerežeme na 3 časti, na spodok formy dáme jeden plát a navrstvíme štvrtinu krému.
Pridáme karamelovú vrstvu a posypeme orieškami (časť si ešte odložíme do polevy).
Následne navrstvíme druhú časť krému.
Priklopíme druhým plátom korpusu.
Na ten znova navrstvíme krém, karamel, oriešky a znova krém.
Na vrch priložíme tretí plát korpusu a celý dezert odložíme do chladničky na 1 – 2 hodiny.
Pripravíme polevu:
Do misky si nalámeme čokoládu, zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame hladkú polevu.
Do polevy primiešame zvyšné arašidy a polejeme ňou vychladený dezert.
Odložíme do chladničky ešte na 15 – 20 minút, potom môžeme nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: