plny-hrniec_transparent_negativ.png

SNICKERS torta, ktorá sa úplne roztápa v ústach: Jednoduchý a chutný recept!

Pre všetkých milovníkov Snickers tyčiniek máme dnes vynikajúci recept na dezert, ktorý si okamžite zamilujete.

Lahodná chuť čokolády, karamelu a orieškov totiž pripomína práve chuť spomínanej tyčinky. 

Neuveriteľná dobrota, ktorá ohúri všetkých hostí.

 

Podľa tohto postupu z youtube ju zvládne pripraviť každý!

Potrebujeme:

priemer tortovej formy 20 cm

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

80 g hladkej múky

20 g kakaa

50 ml mlieka

30 ml rastlinného oleja

štipku soli

1 ČL prášku do pečiva

Na karamel (možno ho nahradiť vareným kondenzovaným mliekom)

150 ml šľahačkovej smotany

150 g kryštálového cukru

50 g masla

štipku soli

100 g arašidov

Na krém:

400 g mascarpone alebo iného smotanového syra

150 ml šľahačkovej smotany

1 ČL vanilkového cukru

25 g práškového cukru

Na polevu:

130 g čokolády

50 ml šľahačkovej smotany

40 g arašidov

Postup:

Do misy si rozklepneme 3 vajcia, pridáme štipku soli, kryštálový cukor a vyšľaháme do peny. 

Následne zašľaháme rastlinný olej, 50 ml mlieka.

 

 

Zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.

Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme do nej pripravené cesto. 

Formu pobúchame o stôl a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút. 

Do hrnca si nasypeme cukor.

Na miernom ohni ho necháme za stáleho miešania skaramelizovať. 

 

Potom ho zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a varíme, kým nevznikne homogénna hmota. 

Hrniec odstavíme a zapracujeme zmäknuté maslo.

Na zvýraznenie chuti pridáme štipku soli.

Upečený korpus vyberieme z rúry, aj z formy, dáme dolu papier na pečenie.

Následne si nasekáme arašidy. 

Smotanový syr v mise vyšľaháme so šľahačkovou smotanou, vanilkovým a práškovým cukrom na hladký krém. 

 

Korpus si prerežeme na 3 časti, na spodok formy dáme jeden plát a navrstvíme štvrtinu krému.

Pridáme karamelovú vrstvu a posypeme orieškami (časť si ešte odložíme do polevy). 

Následne navrstvíme druhú časť krému.

Priklopíme druhým plátom korpusu.

 

 

Na ten znova navrstvíme krém, karamel, oriešky a znova krém. 

Na vrch priložíme tretí plát korpusu a celý dezert odložíme do chladničky na 1 – 2 hodiny. 

Pripravíme polevu:

 

Do misky si nalámeme čokoládu, zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame hladkú polevu. 

Do polevy primiešame zvyšné arašidy a polejeme ňou vychladený dezert.

Odložíme do chladničky ešte na 15 – 20 minút, potom môžeme nakrájať a podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes