Výnimočný dezert, ktorý musíte hneď vyskúšať.
Túto nenáročnú delikatesu dokáže pripraviť úplne každý, príprava si nevyžaduje žiadne kulinárske zručnosti.
Famózna snickers torta podľa nenáročného receptu z youtube kanála Zdravo a chutne.
Potrebujeme:
900 ml vody
300 g čokolády
80 g mandlí
Na základ:
150 g sušienok
80 g masla
Na krém:
500 g smotanového syra
100 ml smotany na šľahanie
50 g kondenzovaného mlieka
Na karamel:
220 g kryštálového cukru
40 ml vody
100 g masla
100 ml smotany na šľahanie
50 g arašidov
Postup:
Do malej sklenenej formy nalejeme vodu a vložíme dve lyžice tak, aby nám po stranách trčali rúčky (viď video).
Formu vložíme do mrazničky.
Do rajnice na sporáku nalámeme čokoládu a roztopíme ju.
Potom pridáme na malé kúsky nasekané mandle a špachtľou premiešame.
Z formy pomocou trčiacich lyžíc vyberieme zamrazenú vodu, otočíme hore dnom a položíme na prázdnu misku.
Na ľad čo najrýchlejšie nalejeme roztopenú čokoládu.
Zo stuhnutého čokoládového krému vyberieme ľad a krém vložíme do chladničky.
Do misky nalámeme sušienky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na prášok.
Do misky nalejeme roztopené maslo a špachtľou miešame, kým nevznikne drobivé cesto.
Do samostatnej misky pridáme smotanový syr, smotanu, kondenzované mlieko, špachtľou premiešame a mixérom vyšľaháme krém.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Do rajnice na sporáku pridáme cukor, vodu a varíme na miernom ohni.
Zmes nemiešame a počkáme, kým sa cukor nerozpustí a stmavne.
Potom pridáme zmäknuté maslo a počas varenia miešame, kým sa nerozpustí.
Potom postupne počas miešania pridávame smotanu.
Nakoniec pridáme arašidy, premiešame a karamel prelejeme do misky.
Karamel nalejeme do stuhnutej vytvarovanej čokolády a zarovnáme.
Potom pomocou vrecka nanesieme vrstvu krému.
Ďalšiu vrstvu pridáme sušienkové cesto, ktoré potlačíme pomocou pohára.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu karamelu, krému a sušienkového cesta.
Na vrch dezertu položíme podnos, otočíme ho hore dnom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: