Snickers torta, ktorá sa topí v ústach: Rýchly recept, z ktorého budete prekvapení!

Výnimočný dezert, ktorý musíte hneď vyskúšať.

Túto nenáročnú delikatesu dokáže pripraviť úplne každý, príprava si nevyžaduje žiadne kulinárske zručnosti.

 

 

Famózna snickers torta podľa nenáročného receptu z youtube kanála Zdravo a chutne.

...

Potrebujeme:

900 ml vody

300 g čokolády

80 g mandlí

Na základ:

150 g sušienok

80 g masla

Na krém:

500 g smotanového syra

100 ml smotany na šľahanie

50 g kondenzovaného mlieka

Na karamel:

220 g kryštálového cukru

40 ml vody

100 g masla

100 ml smotany na šľahanie

50 g arašidov

Postup:

Do malej sklenenej formy nalejeme vodu a vložíme dve lyžice tak, aby nám po stranách trčali rúčky (viď video).

Formu vložíme do mrazničky.

 

 

Do rajnice na sporáku nalámeme čokoládu a roztopíme ju.

Potom pridáme na malé kúsky nasekané mandle a špachtľou premiešame.

 

 

Z formy pomocou trčiacich lyžíc vyberieme zamrazenú vodu, otočíme hore dnom a položíme na prázdnu misku.

Na ľad čo najrýchlejšie nalejeme roztopenú čokoládu.

 

 

Zo stuhnutého čokoládového krému vyberieme ľad a krém vložíme do chladničky.

Do misky nalámeme sušienky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na prášok.

 

 

Do misky nalejeme roztopené maslo a špachtľou miešame, kým nevznikne drobivé cesto.

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr, smotanu, kondenzované mlieko, špachtľou premiešame a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Do rajnice na sporáku pridáme cukor, vodu a varíme na miernom ohni.

 

 

Zmes nemiešame a počkáme, kým sa cukor nerozpustí a stmavne.

Potom pridáme zmäknuté maslo a počas varenia miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Potom postupne počas miešania pridávame smotanu.

Nakoniec pridáme arašidy, premiešame a karamel prelejeme do misky.

 

 

Karamel nalejeme do stuhnutej vytvarovanej čokolády a zarovnáme.

Potom pomocou vrecka nanesieme vrstvu krému.

 

 

Ďalšiu vrstvu pridáme sušienkové cesto, ktoré potlačíme pomocou pohára.

Potom pridáme ďalšiu vrstvu karamelu, krému a sušienkového cesta.

 

 

Na vrch dezertu položíme podnos, otočíme ho hore dnom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unspash