plny-hrniec_transparent_negativ.png

Snickers torta, ktorá sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný dezert!

 

Pripravte si doma famóznu snickers tortu podľa nášho jednoduchého receptu, ktorú si okamžite obľúbite.

Moji najbližší si ju zamilovali okamžite hneď po prvom ochutnaní.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na neskutočne chutnú snickers tortu.

Potrebujeme:

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

štipku soli

30 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

80 g hladkej múky

20 g kakaového prášku

1 ČL prášku do pečiva

220 g kryštálového cukru

100 g masla

160 g smotany na šľahanie

1 ČL soli

150 g pražených arašidov

400 g smotanového syra

30 g práškového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

150 g smotany našľahanie

150 g mliečnej čokolády

30 g rastlinného oleja

50 g pražených arašidov

Postup:

Do väčšej misky pridáme vajcia, cukor a soľ.

Mixérom šľaháme cca 10-15 minút do mierneho nadýchania.

Potom počas šľahania pridáme olej a mlieko.

 

 

Do nádoby pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, lyžicou premiešame.

Preosejeme do cesta v dvoch dávkach.

Cesto vymiešame a nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Na panvicu nasypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým neskaramelizuje.

 

 

Potom pridáme mäkké maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Pridáme smotanu, zamiešame, pridáme soľ, vymiešame.

Zmes prelejeme do misky.

 

 

Do karamelovej zmesi pridáme arašidy a premiešame.

Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier.

Odrežeme vrch a prekrojíme na 3 časti.

 

 

Do misky pridáme smotanový syr, práškový cukor, esenciu a smotanu.

Mixérom šľaháme, kým nevznikne krém.

Cesto vložíme do formy, pomocou vrecka nanesieme krém, pridáme karamel a prekryjeme cestom.

 

 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, vrstvu karamelu, prekryjeme cestom.

Vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

V miske roztopíme čokoládu, pridáme olej, premiešame, pridáme nasekané arašidy.

Dôkladne vymiešame.

 

 

Tortu vyberieme na podložku vystlanú papierom na pečenie.

Po celej ploche nanesieme čokoládovo-orieškovú zmes.

Pochúťku dáme vychladnúť do chladničky na 10-15 minút.

Môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes