Snickers torta, ktorá sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný dezert!

 

Pripravte si doma famóznu snickers tortu podľa nášho jednoduchého receptu, ktorú si okamžite obľúbite.

Moji najbližší si ju zamilovali okamžite hneď po prvom ochutnaní.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nenáročný recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na neskutočne chutnú snickers tortu.

Potrebujeme:

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

štipku soli

30 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

80 g hladkej múky

20 g kakaového prášku

1 ČL prášku do pečiva

220 g kryštálového cukru

100 g masla

160 g smotany na šľahanie

1 ČL soli

150 g pražených arašidov

400 g smotanového syra

30 g práškového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

150 g smotany našľahanie

150 g mliečnej čokolády

30 g rastlinného oleja

50 g pražených arašidov

Postup:

Do väčšej misky pridáme vajcia, cukor a soľ.

Mixérom šľaháme cca 10-15 minút do mierneho nadýchania.

Potom počas šľahania pridáme olej a mlieko.

 

 

Do nádoby pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, lyžicou premiešame.

Preosejeme do cesta v dvoch dávkach.

Cesto vymiešame a nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Na panvicu nasypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým neskaramelizuje.

 

 

Potom pridáme mäkké maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Pridáme smotanu, zamiešame, pridáme soľ, vymiešame.

Zmes prelejeme do misky.

 

 

Do karamelovej zmesi pridáme arašidy a premiešame.

Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier.

Odrežeme vrch a prekrojíme na 3 časti.

 

 

Do misky pridáme smotanový syr, práškový cukor, esenciu a smotanu.

Mixérom šľaháme, kým nevznikne krém.

Cesto vložíme do formy, pomocou vrecka nanesieme krém, pridáme karamel a prekryjeme cestom.

 

 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, vrstvu karamelu, prekryjeme cestom.

Vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

V miske roztopíme čokoládu, pridáme olej, premiešame, pridáme nasekané arašidy.

Dôkladne vymiešame.

 

 

Tortu vyberieme na podložku vystlanú papierom na pečenie.

Po celej ploche nanesieme čokoládovo-orieškovú zmes.

Pochúťku dáme vychladnúť do chladničky na 10-15 minút.

Môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay