Pripravte si doma famóznu snickers tortu podľa nášho jednoduchého receptu, ktorú si okamžite obľúbite.
Moji najbližší si ju zamilovali okamžite hneď po prvom ochutnaní.
Nenáročný recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na neskutočne chutnú snickers tortu.
Potrebujeme:
3 vajcia
80 g kryštálového cukru
štipku soli
30 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
80 g hladkej múky
20 g kakaového prášku
1 ČL prášku do pečiva
220 g kryštálového cukru
100 g masla
160 g smotany na šľahanie
1 ČL soli
150 g pražených arašidov
400 g smotanového syra
30 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej esencie
150 g smotany našľahanie
150 g mliečnej čokolády
30 g rastlinného oleja
50 g pražených arašidov
Postup:
Do väčšej misky pridáme vajcia, cukor a soľ.
Mixérom šľaháme cca 10-15 minút do mierneho nadýchania.
Potom počas šľahania pridáme olej a mlieko.
Do nádoby pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, lyžicou premiešame.
Preosejeme do cesta v dvoch dávkach.
Cesto vymiešame a nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Na panvicu nasypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým neskaramelizuje.
Potom pridáme mäkké maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Pridáme smotanu, zamiešame, pridáme soľ, vymiešame.
Zmes prelejeme do misky.
Do karamelovej zmesi pridáme arašidy a premiešame.
Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier.
Odrežeme vrch a prekrojíme na 3 časti.
Do misky pridáme smotanový syr, práškový cukor, esenciu a smotanu.
Mixérom šľaháme, kým nevznikne krém.
Cesto vložíme do formy, pomocou vrecka nanesieme krém, pridáme karamel a prekryjeme cestom.
Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, vrstvu karamelu, prekryjeme cestom.
Vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
V miske roztopíme čokoládu, pridáme olej, premiešame, pridáme nasekané arašidy.
Dôkladne vymiešame.
Tortu vyberieme na podložku vystlanú papierom na pečenie.
Po celej ploche nanesieme čokoládovo-orieškovú zmes.
Pochúťku dáme vychladnúť do chladničky na 10-15 minút.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: