Snickers torta: Čokoláda, smotana, karamel a arašidy, perfektný dezert pre milovníkov sladkostí!

Túto tortu mi poradila susedka a tak som sa odhodlala ju vyskúšať.Výsledok ma doslova ohúril, deti ma za ňu nosia na rukách a tvrdia, že je dokonca lepšia ako originál tyčinka.

Túto tortu mi poradila susedka a tak som sa odhodlala ju vyskúšať.Výsledok ma doslova ohúril, deti ma za ňu nosia na rukách a tvrdia, že je dokonca lepšia ako originál tyčinka.

 

 

Lahodná snickers torta podľa receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

Na cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 vajec

160 g kryštálového cukru

120 g hladkej múky

30 g práškového kakaa

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

1 ČL vanilkového cukru

80 ml rafinovaného slnečnicového oleja

Na potretie cesta:

200 ml mlieka

Na prvý krém:

200 g 82% masla

200 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka

Na druhý krém:

300 ml smotany na šľahanie (min. 30%)

150 g kondenzovaného mlieka

Na karamelové vrstvy:

250 g karamelu

200 g opražených arašidov

Na polevu:

100 g mliečnej čokolády

60 ml smotany na šľahanie (min. 30%)

Postup:

Opatrne oddelíme bielky a žĺtky tak, aby sa k bielkom nedostali žiadne kvapky žĺtka.

 

 

Do čistej suchej misky pridáme bielky a štipku soli.

Vyšľaháme ich mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa nespenia.

Potom do nich postupne zapracujeme cukor.

Pokračujeme v miešaní, kým sa neobjavia pretrvávajúce vrcholy.

Do misky so žĺtkami pridáme olej, vanilkový cukor.

Miešame špachtľou do hladka.

 

 

Pomocou špachtle alebo mixéra zapnutého na nízku rýchlosť zapracujeme žĺtkovú kompozíciu do peny z vaječných bielkov.

Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom.

Miešame špachtľou do hladka a robíme rýchle kruhové pohyby zdola nahor.

Cesto preložíme na obdĺžnikový plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

Vrch pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre na 170-180°C.

Skontrolujeme, či je upečený pomocou testu špáradlom.

 

 

Po vybratí z rúry necháme vychladnúť, potom ho oddelíme od papiera na pečenie, zarovnáme okraje a rozrežeme na 3 rovnaké časti (v pozdĺžnom smere).

Pripravíme si prvý krém: zmäknuté maslo šľaháme mixérom 3-4 minúty, kým nebude nadýchané a belavé.

Potom pridáme karamelizované kondenzované mlieko a miešame do hladka.

Pripravíme si druhý krém: smotanu (studenú, čerstvo vybratú z chladničky) šľaháme mixérom, kým sa neobjavia jemné končeky.

Pridáme do nej kondenzované mlieko a miešame, kým sa neobjavia hladké a trvalé vrcholy.

 

 

Pripravíme si karamelový krém: karamel zmiešame lyžičkou s opraženými a nasekanými arašidmi.

Vrch cesta položíme na podložku a potrieme studeným mliekom pomocou silikónovej metličky.

Potom nanesieme vrstvu prvého krému.

Zvyšný krém vložíme do vrecúška, nanesieme na kraje cesta a na záver ho môžeme trochu roztlačiť špachtľou: takto získame rám, vďaka ktorému nevytečie karamel zvnútra torty.

 

 

Polovicu karamelovej zmesi rozotrieme do rámu z krému.

Položíme druhé cestom na dezert.

Potrieme ho studeným mliekom a nanesieme naň druhý krém rovnako, ako v predchádzajúcom kroku.

Zvyšnú karamelovú hmotu rozotrieme do stredu krému.

Tretie cesto potrieme mliekom.

Potom ho položíme na dezert – mliečnou stranou nadol.

Okraj a povrch torty potrieme zvyšným druhým krémom.

 

 

Pripravíme polevu: nadrvenú čokoládu zalejeme smotanou privedenou do varu.

Necháme ich pôsobiť 30 sekúnd a potom rozmixujeme do hladka.

Polevu rozotrieme na povrch torty. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie a vkusu.

My sme na povrch naniesli chaotické čiary bielej a tmavej čokolády, potom sme cez ne prešli špáradlom.

Na záver sme okolo torty naniesli zvyšné karamelizované mlieko a krém z kondenzovaného mlieka.

Okraje sme posypali čokoládovými lupienkami.

Úžasnú delikatesu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: pixabay