Túto tortu mi poradila susedka a tak som sa odhodlala ju vyskúšať.Výsledok ma doslova ohúril, deti ma za ňu nosia na rukách a tvrdia, že je dokonca lepšia ako originál tyčinka.
Lahodná snickers torta podľa receptu z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
160 g kryštálového cukru
120 g hladkej múky
30 g práškového kakaa
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
1 ČL vanilkového cukru
80 ml rafinovaného slnečnicového oleja
Na potretie cesta:
200 ml mlieka
Na prvý krém:
200 g 82% masla
200 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka
Na druhý krém:
300 ml smotany na šľahanie (min. 30%)
150 g kondenzovaného mlieka
Na karamelové vrstvy:
250 g karamelu
200 g opražených arašidov
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
60 ml smotany na šľahanie (min. 30%)
Postup:
Opatrne oddelíme bielky a žĺtky tak, aby sa k bielkom nedostali žiadne kvapky žĺtka.
Do čistej suchej misky pridáme bielky a štipku soli.
Vyšľaháme ich mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa nespenia.
Potom do nich postupne zapracujeme cukor.
Pokračujeme v miešaní, kým sa neobjavia pretrvávajúce vrcholy.
Do misky so žĺtkami pridáme olej, vanilkový cukor.
Miešame špachtľou do hladka.
Pomocou špachtle alebo mixéra zapnutého na nízku rýchlosť zapracujeme žĺtkovú kompozíciu do peny z vaječných bielkov.
Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom.
Miešame špachtľou do hladka a robíme rýchle kruhové pohyby zdola nahor.
Cesto preložíme na obdĺžnikový plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
Vrch pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre na 170-180°C.
Skontrolujeme, či je upečený pomocou testu špáradlom.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť, potom ho oddelíme od papiera na pečenie, zarovnáme okraje a rozrežeme na 3 rovnaké časti (v pozdĺžnom smere).
Pripravíme si prvý krém: zmäknuté maslo šľaháme mixérom 3-4 minúty, kým nebude nadýchané a belavé.
Potom pridáme karamelizované kondenzované mlieko a miešame do hladka.
Pripravíme si druhý krém: smotanu (studenú, čerstvo vybratú z chladničky) šľaháme mixérom, kým sa neobjavia jemné končeky.
Pridáme do nej kondenzované mlieko a miešame, kým sa neobjavia hladké a trvalé vrcholy.
Pripravíme si karamelový krém: karamel zmiešame lyžičkou s opraženými a nasekanými arašidmi.
Vrch cesta položíme na podložku a potrieme studeným mliekom pomocou silikónovej metličky.
Potom nanesieme vrstvu prvého krému.
Zvyšný krém vložíme do vrecúška, nanesieme na kraje cesta a na záver ho môžeme trochu roztlačiť špachtľou: takto získame rám, vďaka ktorému nevytečie karamel zvnútra torty.
Polovicu karamelovej zmesi rozotrieme do rámu z krému.
Položíme druhé cestom na dezert.
Potrieme ho studeným mliekom a nanesieme naň druhý krém rovnako, ako v predchádzajúcom kroku.
Zvyšnú karamelovú hmotu rozotrieme do stredu krému.
Tretie cesto potrieme mliekom.
Potom ho položíme na dezert – mliečnou stranou nadol.
Okraj a povrch torty potrieme zvyšným druhým krémom.
Pripravíme polevu: nadrvenú čokoládu zalejeme smotanou privedenou do varu.
Necháme ich pôsobiť 30 sekúnd a potom rozmixujeme do hladka.
Polevu rozotrieme na povrch torty. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie a vkusu.
My sme na povrch naniesli chaotické čiary bielej a tmavej čokolády, potom sme cez ne prešli špáradlom.
Na záver sme okolo torty naniesli zvyšné karamelizované mlieko a krém z kondenzovaného mlieka.
Okraje sme posypali čokoládovými lupienkami.
Úžasnú delikatesu môžeme servírovať.
Dobrú chuť!